Böcker jag rekommenderar utan att själv ha läst dem

Vad svarar man på "Rekommendera en bok som är lika bra som Björnstad" när ens bästa vän just läst ut den ? Enda svaret jag hade var Vi mot er. Till slut började jag iallafall rekommendera andra sorts böcker och märkte själv att jag ofta pekar ut böcker som jag själv inte har läst. Så istället för att rekommendera böcker jag har läst brukar jag säga "Den här har jag läst mycket bra om" eller "den här säger de är bra". Så är det lite mindre mitt fel ifall personen inte gillar boken.

Här är några av böckerna jag brukar rekommendera åt vänner, men som jag inte själv har läst.

Allt av Jojo Moyes - jag har bara läst Livet efter dig men av vad jag har hört så ska hennes andra böcker också vara bra. Så hennes namn brukar jag droppa lite nu som då. Vill själv också läsa mer av henne.
Ingenting och allting (Everything everything) - Har helt enkelt hört mycket bra om den här och den låter som en bok många kan gilla. Tror själv att jag kommer se filmen.
Gone Girl - mamma älskade den och det har ju många andra också gjort. En spännande och oförutsägbar triller. Har sett filmen så vet att handlingen är superspännande !
Dumplin - Den här vill jag själv också läsa så mycket! Har inte sett den här lika mycket i bokbloggarna som de andra på den här listan men allt jag har hört är bra.
The DUFF - en bok som utspelar sig i skolmiljö, det brukar ju passa många. Kommer nog själv inte läsa den men någon annan kanske vill.
Den okända historien om Frankie Landau-Banks - Hemliga sällskap, internatskolor och tonårskärlek. Den här ska vara riktigt bra.
To all the boys i've loved before - har de två första böckerna hemma och ska absolut läsa dem snart. Låter så himla bra och somriga.Kommentarer

 1. Haha kul att man rekommenderar böcker som man själv inte har läst trots att man som bokbloggare borde ha en uppsjö på lager ;) Jag har dock i princip slutat att rekommendera Fredrik Backman till andra för blir så upprörd om/när de inte gillar! Förstår liksom inte det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att min orsak är lite samma som det du nämner: jag vill inte höra dåliga saker om mina favoritböcker. Och så har ju personer så olika smak också så om de vill läsa en triller måste jag rekommendera någon jag inte har läst för att jag aldrig läser just såna :)

   Radera
 2. Jag gör det också mycket i jobbet :P Då är det perfekt att läsa många bokbloggar och följa många på instagram så man ser vad folk tycker om! :)

  SvaraRadera
 3. Dumplin förtjänar mer uppmärksamhet, så bra att du tipsar om den. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den ska jag läsa snart själv också ! :)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Always have something to look forward to

Bokbloggsjerka - fyra boksläpp jag ser fram emot

Bellas Bokblogg sprider bokbloggskärlek