I told you not to fall in love with me

Elvira skrev detta inlägg för någon vecka sen och när jag såg några av mina egna favoriter på den listan kände jag att jag också vill prata mera om dem ! Här kommer tio av mina absoluta favoritfilmer.

Pitch Perfect - Vet inte hur många gånger jag sett den här och jag älskar den lika mycket varje gång. Musiken är mitt i prick och karaktärerna är så roliga ! Och Anna Kendrick är så himla snygg.  Love it.


A Walk to Remember - Filmen (varifrån citatet i rubriken också kommer) som baserar sig på Nicholas Sparks bok med samma namn (Undrens tid på svenska) är helt underbar. Så romantisk och fin. Musiken gör mycket och citaten regnar. Gråter lika mycket varje gång jag ser den. Att den börjar bli lite gammal och Mandy Moore inte precis är den bästa skådisen gör inget, jag älskar den ändå. 


Guardians of the Galaxy - Jag gillar oftast Marvelfilmerna men GotG tar denna kärlek till en helt ny nivå ! Så förbaskat roliga karaktärer och om jag gillar musiken i de två föregående filmerna finner jag inga ord för detta soundtrack. Helt amazing. Jag älskar Star-Lord, jag älskar Rocket och åh så jag älskar Groot. Finns bara kärlek för den här filmen. 


Les Misérables - För såna som jag som gillar musikaler var den här nog en must see för 4 år sen när den släpptes. Och aldrig trodde jag den skulle beröra mig så som den gjorde. Les Mis är nästan tre timmar lång och under de timmarna hinner vi göra flera time-jumps och följa 10-tals olika karaktärer men det blir inte rörigt utan bara väldigt intressant. Det har varit mycket prat om skådespelarna, men jag måste säga att jag gillar dem. Det gör mig inget att alla inte är perfekta sångare, de gör ändå ett så himla trovärdigt jobb med skådespelandet. Älskar musiken, ensemblen och hela filmen är så förbaskat snygg ! 


Braveheart - Braveheart har en speciell plats i mitt hjärta och jag kan inte riktigt förklara det. Men den här berör mig verkligen på djupet, Mel Gibson och musiken och vyerna. Så vackert.


Big Hero 6 - Den här får representera de animerade filmerna. Även om jag bara sett den en gång ännu placerar den sig högt upp på favoritlistan. Den är superrolig och riktigt känslosam. Jag grät som ett barn vid ett par tillfällen. Riktigt fin film.


Så avslutar jag med fyra favorit film-serier eftersom jag inte kan välja favoriterna ur dem.

Fast and Furous - Att följa de här karaktärerna från början till slut har varit så spännande. Älskar inte alla filmer men som helhet är serien absolut en av mina favoriter. Sista filmen var som väntat den mest känslosamma. Dessa filmer är nog de enda actionfilmerna som jag gillar riktigt mycket.


X Men - Åh Xmen ! Så himla mitt i prick för mig. Intressanta karaktärer med superkrafter och spännande handlingar. Kan absolut inte välja en favorit bland dessa filmer, här gillar jag alla lika mycket !


The Dark Knight trilogin - Så snygga filmer alla tre ! Här är nog The Dark Knight min favorit, men även de två andra är så otroligt bra. Därför är jag nog tvungen att nämna serien i sin helhet. 


Harry Potter filmerna - Det är väldigt länge sen nu som jag såg någon av filmerna men de här är såna man kan se när som helst, eller bara bitar av ifall de kommer på tv och man börjar mitt i. SÅ spännande och unika. Favoriten är nog tredje filmen, The Prisoner of Azkaban, men ingen film skulle vara något utan de andra så här var nog det självklara valet att lista hela serien.


Nu har jag säkert glömt någon riktig storfavorit som jag bara inte sett på länge men alla de här 10 gillar jag väldigt mycket ! Sen finns det ju Step up filmerna, The sixth sense, TROY (shit, varför är inte den på listan.. En gång såg jag den 3 gånger, 3 dagar i rad.) jaa och många fler. 

Och joo, ett liknande inlägg om tv-serier kommer nog dyka upp snart också.

Vilka är dina favoritfilmer ? 

Kommentarer

 1. Härligt med favoritfilmer! Jag har några som jag aldrig får nog av att se. "Nyckeln till frihet" och "Love Actually" ligger i topp och "Sagan om Ringen"-trilogin så klart. Och jag håller med dig om Harry Potter, att man kan börja mitt i och njuta.
  Ska bli kul att läsa ditt inlägg om tv-serier också! Kram på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nyckeln till frihet gillar jag också väldigt mycket ! Ser fram emot att skriva det också ^^ kraam !

   Radera
 2. Har faktiskt inte sett en enda Fast n furious vad jag kommer ihåg ... :S åå X-man är jag supernyfiken på! Måste nog se dem nåt tag ... ser fram emot tv-serieinlägget! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja de är riktigt bra ! men kanske jag tycker det för att jag växt upp med dem. Första filmen är rätt så gammal, men visst tycker jag att du ska ge dem en chans :D

   Radera
 3. Åh jag älskar ju också flera av de filmer som du nämnt! Och jag kan väl lägga till några romantiska filmer som tex Jane Austen bookclub, Pride & Prejudice, the Notebook <3 the Holiday, Letters from Juliet mfl mfl... samt ang musikaler så älskar jag Chicago (wow för koregrafi och scenografi!) Moulin Rouge, Mama Mia... Och när det kommer till lite mer actionfyllt så är Gladiator svårslagen. Nu blev jag filmsugen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen så många fina du nämner här. the notebook, holiday och letters to juliet älskar jag också ! och de tre sistnämnda i din kommentar, SÅ bra !

   Radera
 4. Les Mis är en sådan underbar film :) Nu känns det som om det var länge sedan jag såg den, så det börjar bli dags för att se om den.

  Jag blev väldigt glad över att du skrev till mig om Mer kärlek åt bokbloggare och vill väldigt gärna vara med :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är den bra :) jag blir också väldigt sugen att se den nu.
   Men så roligt ! jag har mailat dig med frågorna och lite vidare info :)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Always have something to look forward to

Bokbloggsjerka - fyra boksläpp jag ser fram emot

Slutet på To Kill A Mockingbird och read alongen