Bokliga appar för bookaholics, serienördar och snigelläsare

Jag håller mig oftast till de gamla vanliga apparna och de enda bokliga apparna jag har just nu är Goodreads, Mofibo och Bibliophilia,

Mofibo lyssnar jag på ljudböcker. De flesta av böckerna är eböcker men ännu har jag inte läst någon därifrån. Ljudböckerna lockar mig mera. Hittills har jag lyssnat på de två första PAX böckerna (SÅ bra!) och en Muminbok där Mark Levengood är uppläsare. Så himla mysigt. Mofibo kostar 9,90€ i månaden och då får man lyssna på och läsa allt de har, inga extra kostnader tillkommer.


Appar som Bibliophilia finns det många av, men den här har jag valt att använda. Man skannar in böckerna i sin bokhylla och så syns de alla i din egen lilla bokhylla i telefonen. Så behändigt när jag t.ex. går på loppis och inte riktigt minns vilka Agatha Christie böcker jag äger. Det har hänt sig att jag varit tvungen att ringa hem och be pappa kolla i min bokhylla någon gång innan jag hade den här. Bibliophilia är gratis. En app jag just tagit ner är Madefire, en app där man kan läsa seriealbum på ett helt nytt sätt ! De flesta finns som helt vanliga eböcker (/eseriealbum?) men så finns de en hel del som också går att läsa med ljud, panorama-mode och rörande element. Riktigt häftigt tyckte jag när jag igår satt och kikade på den. Kollade bara på de albumen som var gratis men man får också köpa t.ex. Batman som man då kan läsa i mobilen. Appen är gratis, men somsagt, de lite bättre serierna måste man köpa för att få tillgång till.En sista app som jag inte har men skulle vilja prova på. Appen är Acceleread och med den ska man kunna öva upp sig att läsa snabbare. Jag läser väldigt långsamt. Läser jag snabbt tappar jag lätt koncentrationen vilket leder till att jag missar ord eller bara inte förstår vad jag just läst. Så det skulle absolut vara intressant att se om en sån här skulle kunna hjälpa mig... Ens lite. Ska prova ta ner någon av de liknande apparna som går till Android (Acceleread är Apples) så kanske jag uppdaterar sen när jag fått prova dem ett tag.


Vilka appar med boktema använder du ? Kommentarer

  1. Kul att du gillar PAX-böckerna! :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja de är ju så bra ! Och speciellt då med Morgan Alling som uppläsare. Tycker han passar bra där :)

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Always have something to look forward to

Bokbloggsjerka - fyra boksläpp jag ser fram emot

Slutet på To Kill A Mockingbird och read alongen