Bokbloggsfrågan - Köpa eller låna ?Hur viktigt är det för dig att äga dina böcker? Köper du alla böcker du läser eller lånar du hellre? När det gäller de böcker som du vill äga, är det då viktigt för dig att ha samtliga böcker i en serie och att ha dem i samma format (pocket/inbunden, samma utgåva osv)?

Jag äger helst mina böcker. Mest p.g.a att jag är en sån långsam läsare så bibliotekets utlåningsperioder är ofta för korta för mig. Men såklart vill jag också äga dem för att böcker är så snygga inredningsdetaljer. Min bokhylla visar vem jag är, både som läsare och person.

Jag läser inte så väldigt många serier faktiskt men de som jag har läst eller har i hyllan vill jag nog äga i samma format. Men ibland när jag köper böcker på loppis så får man ju ta det som finns så några långkörare ser inte så enhetliga ut i min hylla, jag ser på dig, Plum-series. Så egentligen är det nog inte det allra viktigaste för mig men jag försöker hålla mina serier i samma format så långt det går.

Kommentarer

 1. Man vill ha böckerna hemma för att de är så himla fina och som du också säger, så säger det något om en som person :)

  SvaraRadera
 2. Vill också äga böckerna jag läser! När man har läst ut dom är det ju underbart att kunna inreda sitt hem med alla läsupplevelser tycker jag :)

  SvaraRadera
 3. Kul att läsa hur andra gör! Det här med utlångstiderna på biblioteket verkar vara lite av ett problem för många.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag var yngre funkade det bra att låna tiotals böcker och läsa dem alla men nej nu går det inte längre :)

   Radera
 4. Bibliotekets utlåningstider kan vara ett problem... :) Om jag köper en serie så brukar jag också vilja ha det i samma format.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är ju så mycket snyggare att ha dem i samma format :)

   Radera
 5. Tycker det kan vara stressigt med biblioteksböcker så köper därför helst egna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så är det för mig också :)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Always have something to look forward to

Slutet på To Kill A Mockingbird och read alongen

Bokbloggsjerka - fyra boksläpp jag ser fram emot