Mer än bara vackra böcker

När min farfar dog för tio år sen flyttade min farmor till USA där hon har största delen av sin familj. Hon besöker oss på somrarna och vi håller kontakt via mail. Jag frågade henne en gång vilken som var hennes absoluta favoritbok och hennes svar var Anne of Green Gables böckerna. 

Jag har varken läst eller ägt serien tidigare så jag började direkt jakten på den perfekta samlingen. Och nu har jag den. Det här är en av de få boxarna som har alla 8 delar och den lockar mig så mycket mer än de andra utgåvorna. 

Men de är mer än bara vackra böcker för mig. Jag kommer läsa dem och tänka på min farmor som jag ser allt för sällan, min farfar som jag saknar så och det kommer helt säkert vara mycket känslosamt. Och fint. 







Kommentarer

  1. Oj, vad fina! Var har du köpt dem? Jag läste Anne på Grönkulla-serien när jag var ca. 12-13 och älskade dem, och jag har varit på jakt efter en bra samling jättelänge.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaa visst är de :) jag beställde från amazon. Det blev i slutändan väldigt dyrt med frakt och tullen eftersom paketet kom från Canada men det fanns ju inget att göra när paketet redan kommit så långt. Men nu känns det endå värt det :)

      Radera
  2. Otroligt fin samling! Vad otur du åkte på tullen, tur det var värt det ändå!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller hur. Då de inte finns på många andra ställen att köpa så måste man ju :)

      Radera
  3. Såg den där boxen på en booktube kanal, och den är verkligen underbart fin!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jamen visst ! det ser så nytt ut fastän historien är gammal :)

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Always have something to look forward to

Bokbloggsjerka - fyra boksläpp jag ser fram emot

Bellas Bokblogg sprider bokbloggskärlek