torsdag 18 februari 2016

Bokbloggsvärlden är allt fin ibland

Ibland när jag läser andra bloggar som alltså inte är bokbloggar märker jag att kommentarerna kan vara väldigt otrevliga och sakna vettiga argument. Visst får man, och ska, tycka olika om saker men då ska man också kunna säga det ordentligt tycker jag.

När jag läser ett inlägg som fått massa negativa kommentarer (kan handla om träning, någon debatt, religion eller smink) kommer jag alltid till samma slutsats: vad lycklig jag är av att vara en del av bokbloggsvärlden! Här får alla vara sig själva, tro på vad de vill och tycker vi olika kan vi föra en saklig diskussion. Är det inte så ?

Jag kan själv säga att jag aldrig fått en otrevlig kommentar/svar på kommentar utan allt är vettigt och smart. Och jag hoppas också att jag aldrig lämnat någon kommentar som verkat onödig.

Dela gärna med er av er uppfattning och erfarenhet av fina och tråkiga kommentarer. 


Ett litet konkret exempel fick jag i postlådan förra veckan. Jag var med i Mias julläsning, läste minst antal sidor av alla och fick hem ett litet tröstpris. Blev så himla glad när jag fick paketet ! Tack Mia för tanken och du träffade verkligen mitt i prick med katterna !

8 kommentarer:

 1. Jag håller helt med! Bokbloggare är så otroligt snälla på alla vis. Jag har aldrig fått någon elak kommentar och har nog inte sett någon hos någon annan. Det är verkligen ett bra sällskap att vara med i :).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen visst ! så härliga människor :)

   Radera
 2. Håller med dig fullt ut också, aldrig fått en dåligt kommentar och dessutom känns det som om alla ni bloggare är mina kompisar även fast jag typ inte träffat någon nästan :)

  Och va fint att skicka ett tröstpris :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. jaa, så känner jag också. Ibland tänker jag "åh, kan inte vänta att få visa det här loppisfyndet åt alla" :'D visst var det snällt, sån fin överraskning :)

   Radera
 3. Håller med! Jag har visserligen fått några otrevliga kommentarer, men måste medge att jag mest blivit road av dem (en människa tyckte inte att jag hade vett nog att uppskatta Evelyn Waugh tror jag det var, och att jag isåfall bara borde hålla mig till barnböcker). Men som sagt, jag tycker att alla kommentarer är roliga, och det är extremt sällan det är personangrepp. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. haha oj. Hoppas de otrevliga kommentarerna håller sig borta i fortsättningen :)

   Radera