Bokbloggskärlek med Bokbabblaren

Trevlig lördag till er alla ! Det har blivit dags för Anna på Bokbabblaren att gästblogga om hennes favoritinlägg, den perfekta boken och varför hon älskar att blogga. Kika gärna in på Annas blogg också, klicka på bilden nedan för att komma dit. 


1. Hur kom ditt bloggnamn till?
Jag ville ha något bokrelaterat i namnet. Innan jag började skapa bloggen hade jag flera förslag, till exempel boktok och bladvändaren, men de var alla upptaga. (Hallå där, om ni läser detta, snygga bloggnamn ni har! ^^) Till slut var det bokbabblaren som funkade och då fick det bli så, helt enkelt. :) 
2. Hur länge har du bloggat och varför började du bokblogga?
Bloggat har jag gjort länge, har nästan alltid haft en blogg sedan jag gick i högstadiet 2007-2008 någon gång. Då var det dock bara vanliga vardagsbloggar som jag skrev mer eller mindre oseriöst på och jag tröttnade alltid. Det var först på min allra senaste vanliga blogg, som jag också stod ut med längst, som jag började skriva lite om böcker. Sen hade jag tråkigt en dag och tänkte att jag kanske skulle ha en egen blogg för recensionerna. Men sen visade sig bokbloggarvärlden vara så mycket större än vad jag trodde, och det var inte bara recensioner utan massa annat kul, och trevliga människor bakom bloggarna! :D

3. Hurudant inlägg tycker du är roligast att skriva? (recensioner, tips, book haul...)
Book hauls för det är så roligt att visa upp alla nya böcker. Men om jag verkligen vet vad jag ska skriva om en viss bok så vinner nog recensionerna. Gillar bokbloggsjerkan och smakbit på söndags-inläggen också. Det är väl blandningen som är rolig, tror jag. :) 
4. Hurudana inlägg tycker du är mest intressanta att läsa på andras bloggar?
Samma sak här. Book hauls är jätteroliga, för det är kul att bli tipsad och se andras pepp över nya böcker. Men recensioner är också riktigt kul att läsa och jämföra åsikter om jag själv har läst boken, speciellt om åsikterna är väldigt olika. Om jag själv inte gillade en bok så är det kul att läsa vad andra gillade med den och tvärt om. 
5. Beskriv din lässmak med 3 ord eller en bild.
Emotionellt, tänkvärt och spännande. 
6. Idealboken - Hur ser den perfekta boken ut enligt dig ? (längd, genre, handling, slut...)
Jag älskar när böcker får mig att känna all of them feels. Hur mycket jag gråter har nästan blivit ett mått på hur bra jag tycker en bok är. Nej, det måste inte vara tårar så klart, men känns rätt värdelöst om jag läser en bok där jag inte känner med karaktärernas känsloliv. Och faktiskt så gillar jag när böcker kan sluta i en riktig gråtfest, vare sig det är sorgtårar, lyckotårar eller rördtårar. Alla tårar är välkomna! Böckerna får gärna vara hur långa som helst, bara de lyckas vara intressanta genom hela. Korta kan också vara trevligt ibland, men någonstans mellan 350-600 sidor tycker jag är lagom. Det får gärna vara fantasy, men under senare tid har jag även upptäckt att contemporary kan vara riktigt bra (beskyller booktube för det!). 
7. Vilka intressen har du förutom läsandet och bloggandet?
Har en häst som jag gillar att ta ut på ridturer i skogen. På torsdagar tar jag även med honom till ridskolan för lektioner. Annars gillar jag även att skriva, även om det inte blir så himla ofta egentligen. Får några ryck ibland. Fota är rätt kul med tycker jag. Och följer alldeles för många serier för att det ska vara nyttigt. Meen, det är trevligt. Ibland får jag för mig att jag ska börja springa också, det går i perioder. Men då är det trevligt att lyssna på podcasts tycker jag. HanaPee's otroliga podcast (om feminism/politik/samhället, Livet och mycket humor) med Hanna ”HanaPee” Persson och Martin Huss är ett hett tips! Allt vi säger är sant (om ungdomslitteratur) med Lisa Bjärbo och Per Bengtsson är också bra. 

8. Beskriv i text eller bild din favoritläsplats.
9. Vad läser du just nu?
Jag har påbörjat Låt den rätte komma in av John Ajvide Lindqvist och andra delen i en serie med seriealbum vid namn The Sandman av Neil Gaiman.
10. Hylla en författare!
Oj, det här är så himla svårt. På ett sätt vill jag verkligen hylla J.K. Rowling för hon har inspirerat en hel (typ) generation med barn och ungdomar till att börja läsa, men det har ni nog med all säkerhet hört förut. (Men se, jag fick hylla henne lite där ändå. Så sneaky jag är va?) Får väl kanske hylla den senaste författaren jag verkligen kände WOW för. Det måste nog bli Mats Strandberg och Sara Bergman Elfgren för deras serie Engelsfors. Är fortfarande överraskad över hur mycket jag älskar den serien. Sista boken är på 813 sidor men det kändes aldrig för en sekund som en tegelsten (förutom när jag höll i den då...), jag fick ingen book hangover bortsett från känslan att serien var över. Den gick så himla lätt att läsa. Sidorna flög fram och ville bara framååååt hela tiden även fast jag inte ville vända sida för det kom närmare slutet. Dessutom är jag så himla fascinerad över hur de klarade av att skriva serien ihop. Jag menar, de måste ju ha varit osams någon gång över hur saker och ting skulle gå eller beskrivas? Eller var de helt överens om allting hela tiden? I am so intrigued! 

11. Hur många böcker läser du i året?
Oh, det varierar så himla mycket. För några år sedan kunde jag läsa säkert över 100 böcker om året. Men nu blir det knappt 50. Men det beror väl mycket på att jag har tagit mig igenom nästan en hel utbildning under de senaste 3 åren! Kul grej kopplad till att jag inte hinner läsa så mycket för nöjes skull: Jag pluggar till bibliotekarie och det enda folk frågar/säger är att jag måste läsa mycket då. Ja jo, förvisso, men inte riktigt någon skönlitteratur. De måste ju tro att vi sitter och läser igenom ett helt bibliotek under tre år eller något, haha! 

12. Använder du läsdagbok utanför bloggen?
Inte mer än goodreads. Innan jag visste om att goodreads fanns och innan min bokbloggstid hade jag en lista där jag skrev ner titel, författare och sidantal. Tror jag gjorde det i ett år eller något, sen tröttnade jag, men kort därefter föddes bloggen. :) 
13. Hur många rec.ex. får du i månaden? Alt. Varför har du valt att inte ta emot rec.ex.?
Haha jag får inga! Nej, men jag har bara inte bett om det. Min blogg var väl för okänd i början så klart och nu känner jag mig fortfarande för liten för att be om det även fast ni är hela 26 stycken som följer mig på bloglovin' nu! Hur blev ni så många helt plötsligt?! *förvirrad och lagom smickrad* Så jag har inte direkt valt att inte få några, det har bara inte blivit av att jag har bett om det. Ärligt talat tror jag nästan att det skulle kännas lite jobbigt, för då blir det en helt annan press att prestera något, med recension och sådär. Har jag skaffat mig boken själv så kan jag ju välja att inte skriva något om jag inte har något att säga om den. Hur hanterar en rec.ex en inte har lust att läsa liksom? 
14. Har du fått någon trevlig vänskap bland bokbloggarna? Hur gick det till?
Ingen som jag har träffat på riktigt eller så, men visst finns det några stycken som jag har pratat lite mer än andra med i kommentarsfälten. :) 
15. Nämn en stund i ditt bokbloggande som du minns speciellt bra (tävling, intervju med författare, fin kommentar, tråkig kommentar, ditt första inlägg, en stund då du funderat att sluta...)
Första gången någon kommenterade att hen gillade min blogg. Blev la helt varm i lillhjärtat då. 
16. Hur mycket tid lägger du på din bokblogg? (per dag/ vecka eller per inlägg)
Har aldrig tagit tiden riktigt, haha. Det är nog inte så lätt heller, för den delen, eftersom jag i princip aldrig skriver ett helt blogginlägg på en gång. Detta inlägg har jag till exempel hållit på med under flera dagar. (SÅ många frågor ju!) Sen är allt jag gör inte på bloggen från början heller. Brukar anteckna tankar på mobilen under tiden jag läser så att jag inte ska glömma av det när jag skriver recensioner. Kan nog inte svara vettigare än så här. ^^ 
17. Nämn en negativ sak med bokbloggandet.
Alltså, jag tycker inte det finns något negativt egentligen. Skulle möjligtvis kunna vara att jag känner större press att läsa om jag under någon period inte gör det. Men det är väl oftast bara bra på ett annat sätt eftersom jag för det mesta bara är lat, så det peppar ju mig att plocka upp böckerna ändå. :) 
18. Vad är det roligaste med att bokblogga?
Gemenskapen helt klart! Så roligt att blogga om böcker som andra bokälskare läser och läsa andra bokälskares bloggar. Dessutom har nog min att läsa-lista aldrig varit såhär lång sedan jag började följa alla dessa fantastiska bokbloggar! 
19. Sprid kärleken vidare! Nämn tre bokbloggar du gillar.
Sagan om Sagorna! Har alltid så roliga och välgenomtänkta inlägg.
OarYA! Har också väldigt välformulerade inlägg och jag diggar hans sätt att skriva recensioner.
Fantasygrottan! Inte en renodlad bokblogg, utan fokus ligger på fantasy i alla dess slag. Det är dock mest böcker, filmer och tv-serier. Finfint. 
+ Massa kärlek till alla er andra! <3 

Kommentarer

 1. Roligt att hitta en ny blogg att följa! Om jag gråter till en bok betyder det också för mig typ genast att boken är BRA, blir en så emotionellt berörd och liksom inne i boken är den ju bra. Superbra. Även om jag HATAR böcker som är supersorgliga på ett vis så är de också de böckerna jag älskar mest. Haha.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack det samma! Din blogg verkar jättetrevlig. :)
   Haha ja, jag har samma hat/kärlek till gråtböcker. Ibland orkar jag liksom inte bry mig och gråta så mycket så då kanske jag sparar på slutet tills en dag när jag känner att det passar bättre. Kan ju inte avsluta såna böcker på bussen eller i skolan liksom (har i och för sig hänt *host* Harry Potter och Dödsrelikerna *host*).

   Radera
 2. Tackar ödmjukast för omnämnandet! Man blir aldrig trött på att höra att nån gillar det man gör!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Always have something to look forward to

Bokbloggsjerka - fyra boksläpp jag ser fram emot

Slutet på To Kill A Mockingbird och read alongen