Vargnatts bokhylla sprider bokbloggskärlek

Lördag igen och som bekant sprider vi extra mycket bokbloggskärlek då. Idag har jag glädjen att presentera Victorias historia om hur hon började bokblogga på sin blogg Vargnatts bokhylla och vill ni läsa mera, klicka på bilden här under för att komma till hennes blogg. 

1. Hur kom ditt bloggnamn till ?

Ptja...så värst avancerat är det egentligen inte. Jag älskar vargar och jag älskar nätter..Det blev helt enkelt en kombination av två saker jag tycker väldigt mycket om :). Det är inte bara bloggen som hetat något med Vargnatt, jag har haft användare på hundsidor osv också med just vargnatt i namnet, så det har på något vis blivit en väldigt naturlig del av mig.

2. Hur länge har du bloggat och varför började du bokblogga ?

Jag startade min blogg den 17:e april 2011, så bloggen fyllde 4 år förra veckan! Det känns helt galet att det gått så lång tid redan. Anledningen att jag började var en tjejkompis, hon hade också en bokblogg och då började jag läsa många olika bokbloggar och sen ville jag testa själv! Det har jag inte ångrat ett dugg :).

3. Hurudant inlägg tycker du är roligast att skriva ? (recensioner, tips, book haul...)

Hm...book hauls gillar jag att göra. Nu när jag börjat spela in dem som videos är de nästan ännu roligare än förut att pyssla ihop.

4. Hurudana inlägg tycker du är mest intressanta att läsa på andras bloggar ?

Book hauls är nog även de inlägg jag tycker är bland de roligaste att läsa, det är så spännande att se
vad folk skaffat sig för böcker! Men sen är det också intressant att läsa recensioner, främst på böcker
jag själv redan läst för att se om man har samma åsikter eller om det skiljer sig mycket åt.

5. Beskriv din lässmak med 3 ord eller en bild.6. Idealboken - Hur ser den perfekta boken ut enligt dig ? (längd, genre, handling, slut...)

Åh det är så svårt...Jag har inget emot tegelstenar! Det får gärna vara en lång bok, helst av allt skräck,  men inget splatter! Jag är en sån som gärna ser att slutet faktiskt är ett slut, jag är inget stort fan av
öppna slut där jag får fundera ut hur det gick helt själv.

7. Vilka intressen har du förutom läsandet och bloggandet ?

Hundar. Jag har alltid älskat djur och när jag inte läser/bloggar/jobbar med böcker så är det djuren som tagit min tid. Nu har jag ju bara llillterriern kvar, men han har energi så det räcker och blir över och är alltid pigg på att hitta på något! Det blir många promenader, trixträning och allmänt bus.
På sommaren gillar jag även att ta med kameran ut på promenaderna och fota djur och natur.

8. Beskriv i text eller bild din favoritläsplats.

I lägenheten är det i min säng. Nerbäddad under en varm filt och med en snarkande hund bredvid mig. På sommaren är det ute i syrrans sommarstuga, i solen med en kopp kaffe bredvid.

9. Vad läser du just nu ?

Jag slalomläser ju igen så just nu är det Undret av R.J Palacio på jobbet. Ute på promenader och under bussresor lyssnar jag på Muminpappans memoarer Tove Jansson och jag har precis läst ut Kvinnan på tåget av Paula Hawkins hemma!

10. Hylla en författare!

Oj vad svårt. Det finns ju så otroligt många duktiga författare. Men om jag nu hoppar över mina favoriter för en gångs skull och tar en annan som jag också gillar väldigt mycket kan det bli Cia Sigesgård! Hennes debutbok som jag läste förra året, Inga kelgrisar, inga styvbarn är en av de bästa böcker jag läst!

11. Hur många böcker läser du i året ?

Jag håller faktiskt inte räkningen på det hur många det blir, men jag gissar på runt 100 böcker om året.

12. Använder du läsdagbok utanför bloggen?

Nej det gör jag inte, bloggen är min dagbok för det. Jag försökte ha en vanlig läsdagbok i gymnasiet, men kunde aldrig hålla upp intresset för att skriva i den efter varje bok.

13. Hur många rec.ex. får du i månaden ? Alt. Varför har du valt att inte ta emot rec.ex. ?

Det varierar verkligen, ibland inga alls, ibland några stycken. Men jag försöker att aldrig be om för många, jag vill kunna läsa ut de jag får och inte ha en hög som ligger och stressar mig.

14. Har du fått någon trevlig vänskap bland bokbloggarna ? hur gick det till ?

Beror på hur man menar med vänskap, jag har inte träffat någon IRL. Men jag och Nelly har ju till exempel gjort flera samarbeten som jag tyckt varit jätteroliga! Sen finns det ju bokbloggar jag kommenterar på mer ofta och så vidare :).

15. Nämn en stund i ditt bokbloggande som du minns speciellt bra (tävling, intervju med författare, fin kommentar, tråkig kommentar, ditt första inlägg, en stund då du funderat att sluta...)

Åh jag tror det var första gången jag fick ett mail från en författare efter att jag skrivit en recension om dennes bok. Det var jättekul och en stor överraskning! Det hade jag aldrig tänkt på att det kunde hända ens! En annan gång var när mitt första recensionsexemplar dök upp, det var inget jag hade efterfrågat utan ett väldigt trevligt spontanutskick från snälla Modernista, en av S.J Boltons böcker! :)

16. Hur mycket tid lägger du på din bokblogg ? (per dag/ vecka eller per inlägg)

Oj...hm..det vet jag faktiskt inte. Det är olika. Men mest tid lägger jag antagligen på helgerna. Nu till exempel, när det här inlägget kommer upp har jag besök och är alltså inte så aktiv vid datorn för tillfället. Men förra helgen satt jag och skrev färdigt massa inlägg så att bloggen inte blir heltom även om jag är lite väck. Så den helgen la jag ner extra mycket tid, men det är bara roligt :).

17. Nämn en negativ sak med bokbloggandet.

Att listan på böcker att läsa bara blir längre och längre pga alla tips man får kanske?...Hm..
nej men det är kanske att man ibland tappar inspirationen och inte kan skriva så mycket som man egentligen vill.

18. Vad är det roligaste med att bokblogga ?

Alla andra underbara bokbloggare! Alla fina kommentarer och samtal man har i kommentarerna. De otroligt snälla och generösa förlagen.

19. Sprid kärleken vidare! Nämn tre bokbloggar du gillar.

Nelly  http://nellonsbokblogg.blogspot.se/
MonsterSteffa http://monstersteffa.se/
och Johanna https://johannasdeckarhorna.wordpress.com/
De är tre väldigt trevliga bloggare som jag tittar in hos varje dag :)

Kommentarer

  1. Roligt att läsa Vargnatts svar på frågorna, och tack för länken till min blogg :)

    SvaraRadera
  2. Åh, tack för länken! Vad glad jag blir.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Always have something to look forward to

Bokbloggsjerka - fyra boksläpp jag ser fram emot

Bellas Bokblogg sprider bokbloggskärlek