LenaC sprider bokbloggskärlek


Lördag igen och som bekant är det dags för en drös kärlek från och till bokbloggare. Idag ska ni få höra ingen mindre än Lenas blogghistoria. Lena är en annan finlandssvensk bokbloggare och bloggar på LenaC. För att komma till hennes blogg, klicka på bilden här under. 


1. Hur kom ditt bloggnamn till ?

Lena C är kort och gott mitt namn. Jag funderade på vad jag ville ha då jag ville ha något personligt och det fick bli det här. Fast jag är inte helt nöjd då bloggnamnet inte direkt är kopplat till böcker, men ville inte heller ha lenasbokblogg/bokhylla, men jag lade ändå till en "- en bokblogg" för att få dit något bokigt. Om jag nu kunde ändra det till något annat så skulle jag göra det.  

2. Hur länge har du bloggat och varför började du bokblogga ?

Jag började bokblogga i december 2012 (har haft alla möjliga bloggar innan det) som egentligen var på wordpress innan jag flyttade över till blogspot förra året. Anledningen varför jag började bokblogga var att läsandet var en så stor del av mitt liv att jag ville på något sätt få dela med mig av det efter att ha sett andras bokbloggar och då jag inte har människor i min närhet att diskutera böcker med (och det är såå tråkigt när man inte kan diskutera med dem om alla härliga böcker man läser).  

3. Hurudant inlägg tycker du är roligast att skriva ? (recensioner, tips, book haul...)

De roligaste inlägg att skriva är nog book hauls eller att visa nya omslag till böcker som jag gillar/vill läsa. Knasigt att man kan bli så exalterad när man får se omslag till nya böcker.

4. Hurudana inlägg tycker du är mest intressanta att läsa på andras bloggar ?

Jag gillar att bli tipsad om böcker, så ofta är det book hauls, boknyheter eller inlägg om deras favoritböcker av en viss författare/inom en viss genre osv. En del recensioner brukar jag också läsa och kan därifrån bli tipsad om en bok som någon älskar.

5. Beskriv din lässmak med 3 ord eller en bild.

Magisk, spännande och historiskt.

6. Idealboken - Hur ser den perfekta boken ut enligt dig ? (längd, genre, handling, slut...)

Den perfekta boken är där kring 300-400 sidor, men egentligen är sidantalet inte så viktigt så länge boken inte är alltför kort eller alltför lång när det gäller bokens handling. Jag menar det finns ju böcker som är utdragna bara för att de ska få ihop en tjock bok när den kunde ha varit 100-200 sidor kortare, medan det sedan kan finnas en bok på 600 sidor som faktiskt är nödvändigt att den har just så många sidor. En bok vars skrivsätt och handling gör att man bara slukas in i bokens värld och som vid bokens slut lämnar mig berörd (eller en cliffhanger om det är en serie, fastän jag hatar cliffhangers för det räcker ju ett år innan man får följande bok om serien är pågående). Genren är det inte så stor skillnad på egentligen - det kan vara fantasy, contemporary, historiskt, dystopier etc. Jag vill gärna också att bokens handling, karaktärer och kärlek är trovärdiga och bra skrivet och inte fyllt med klichéer eller stunder där man blir *rolly eyes* ;) 

7. Vilka intressen har du förutom läsandet och bloggandet ?

Jag gillar att träna och det är något som jag kommer att satsa lite mer på de kommande månaderna, vilket jag är väldigt exalterad över! :D Jag älskar den brännande känslan som man får under muskelträningen (fastän jag samtidigt hatar det, om ni förstår vad jag menar?) och träningsvärken som kan hålla i sig i ett par dagar efteråt Svart hjärter (kort)  Förutom det så tycker jag om att se på tv-serier och filmer som jag försöker hinna med då och då.

8. Beskriv i text eller bild din favoritläsplats.

Jag har egentligen inte någon favoritläsplats här jag bor nu, förutom min säng då. Men när jag flyttar så önskar jag mig en bekväm fåtölj med ett runt litet sidobord bredvid och en fluffig matta under och bokhyllan inom nära räckhåll. 

9. Vad läser du just nu ?

Det har gått ganska så trögt med läsande på sistone, men för någon dag sedan började jag läsa lite i The Scandalous Sisterhood of Prickwillow Place av Julie Berry.  Tycker den verkar lite mysig och humoristisk, kanske en bra bok för mig just nu, fastän texten ibland verkar lite krånglig då det är skrivet i historisk miljö. 10. Hylla en författare!

Åh, svårt. Men en författare vars bok jag verkligen gillade är Leslye Waltons debutroman The Strange and Beautiful Sorrows of Ava Lavender.  Jag tyckte den var helt fantastisk, jag älskade hennes språk, skrivsätt och handlingen, fastän den ibland var lite förvirrande och långsam. Jag väntar troget på att hon ska ge ut en bok skriven i samma anda och håller tummarna att man får några nyheter om den snart. Längtar! 11. Hur många böcker läser du i året ?

Jag har bara dokumenterat hur många böcker jag läser i ett par år och då har det varit 99 respektive 80 böcker. Det här året går det lite trögare med läsningen så satsar på åtminstone 60 böcker.  

12. Använder du läsdagbok utanför bloggen?

Nej, det gör jag inte, men har funderat ett tag på att skaffa någon läsdagbok så jag kan anteckna lite medan jag läser. Har ni tips på någon bra läsdagbok? :) 

13. Hur många rec.ex. får du i månaden ? Alt. Varför har du valt att inte ta emot rec.ex. ?

Någon månad kan jag få 0, medan jag andra månader kan få mellan 2-4 rec.ex. Jag är väldigt, väldigt tacksam för de rec.ex. jag får fastän jag oftast är lite långsam med att läsa dem och få upp recensioner :/

14. Har du fått någon trevlig vänskap bland bokbloggarna ? hur gick det till ?

Nja, inte direkt kanske, men visst har jag favoritbokbloggare. 

15. Nämn en stund i ditt bokbloggande som du minns speciellt bra (tävling, intervju med författare, fin kommentar, tråkig kommentar, ditt första inlägg, en stund då du funderat att sluta...)

Det måste nog ha varit den första månaden som jag fick mina första rec.ex. från tre olika förlag. Det kändes så fint på något sätt och jag blev så otroligt glad när jag insåg att paketen på mitt skrivbord var från förlag som jag gillade, och det blir jag än idag.  

16. Hur mycket tid lägger du på din bokblogg ? (per dag/ vecka eller per inlägg)

Då när jag inte är i en bloggtorka (som jag är nu) så kan det bli ett par timmar ett par-tre gånger i veckan då jag samtidigt försöker göra tidsställda inlägg. Det beror också lite på hurdana inlägg jag skriver, vissa tar längre att skriva medan andra tar knappt 15 minuter.

17. Nämn en negativ sak med bokbloggandet.

Det som definitivt blivit en negativ sak sedan jag började bokblogga är mängden böcker som jag köper under en månad/år, kanske lite mer än vad jag egentligen skulle vilja slösa per månad och mängden jag hinner läsa i den takt jag köper dem. Känns ibland som om man bara måste köpa de senaste och populäraste böckerna så fort de kommer ut fastän jag har 100+ som väntar på att bli lästa (fast det är ju ändå såklart böcker som jag gärna vill läsa, annars skulle jag ju inte köpa dem överhuvudtaget). 

18. Vad är det roligaste med att bokblogga ?

Det är nog alla människor som man får lära känna i bokvärlden och att man än så länge inte har träffat på några personer/kommentarer som är taskiga, vilket tycks vara vanligt i den övriga internet världen. 

19. Sprid kärleken vidare! Nämn tre bokbloggar du gillar.

Det finns alldeles för många, men här kommer i alla fall tre ♥
Petras bokbloggVargnatts bokhyllaSchitzo-Cookie's Bokblogg

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Always have something to look forward to

Slutet på To Kill A Mockingbird och read alongen

Bokbloggsjerka - fyra boksläpp jag ser fram emot