måndag 13 april 2015

Skillnaden mellan att uttrycka sig i text eller tal

Hannah tog upp ett intressant ämne igår på sin blogg. Inlägget handlade om varför man föredrar att uttrycka sig i text eller i talLäs hennes inlägg här.  

Som bloggare är det ingen överraskning att jag trivs med att skriva. Men faktiskt tycker jag väldigt mycket om att förklara, diskutera och prata med människor också. Här vill jag lista fördelarna med båda uttryckssätten för att ge min åsikt i ämnet. Jag skulle aldrig skriva något jag inte skulle kunna säga högt. Båda har sin egen plats i min vardag. Detta är ju ingen fråga där man kan ha rätt eller fel, utan allt är väldigt olika från person till person. 

Att skriva

+ jag får längre tid att formulera det jag vill ha sagt
+ jag har lättare att uttrycka mig på högsvenska i text än i tal
+ jag får berätta hela min historia från början till slut utan avbrott i hopp om att ingen missförstår mig halvvägs

Att tala

+ jag kan använda kroppsspråk och olika tonlägen för att göra mig förstådd
+ jag kan få direkt respons av den jag pratar med
+ om jag blir missförstådd första gången går det snabbt att rädda med ett kort tillägg4 kommentarer:

 1. Intressant inlägg! Tyckte det var roligt att du och Hannah tog upp det. Jag håller med dig i dina åsikter. Själv föredrar jag att skriva tror jag, men jag tycker väldigt om att prata också, dock inte särskilt mycket i klassrumsmiljö.

  Jag har taggat dig: http://boklyckan.blogspot.se/2015/04/en-bokbloggares-hemliga-liv.html :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. roligt att du gillade inlägget :) och tack för taggen ! ska göra den under veckan :)

   Radera
 2. Nu slänger jag in en sen kommentar, även fast jag redan sett inlägget (självklart!) Men tyckte att jag borde skriva något i alla fall.

  Först och främst är det jätte kul att du tog dig friheten att skriva ett eget inlägg, blev väldigt glad över det (haha!) Men verkligen ett jätte fint inlägg, som fick med det viktigaste! Jag håller med om den här meningen: "Jag skulle aldrig skriva något som jag inte skulle kunna säga högt." Det är väldigt viktigt att tänka på, för att undvika all nätmobbning på internet. Sen gillar jag bilden! ;)

  kram <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag kände att jag hade så mycket att säga om ämnet att jag inte ville trycka allt i en kommentar :D jätteintressant att du tog upp ämnet ! Håller med om att det är viktigt att kunna stå för allt man skriver :)

   Radera