The invention of Hugo Cabret av Brian Selznick

Allt du behöver veta: 

Boken handlar om en klockmakares son, hemligheter, filmhistoria, Paris, magi, uppfinningar och vänskap. 

Flum: 

Jag gillade verkligen uppbyggnaden av boken. Halva historien är berättad i bilder och andra halvan med text. Om vartannat. När jag köpte Hugo Cabret trodde jag att det nog skulle vara det enda speciella, minnesvärda och bra med boken. Men så fel jag hade ! Historien är fin och intressant och jag lärde mig så mycket av den, både fakta och också saker om mig själv. Historien skulle ha funkat som ''vanlig roman'' också men bilderna gjorde verkligen vissa delar så mycket mer intressanta. Jepp, tummen upp. 

Ord att minnas: 

I like to imagine that the world is one big machine. You know, machines never have any extra parts. They have the exact number and type of parts they need. So i figure if the entire world is a big machine, I have to be here for some reason. And that means you have to be here for some reason, too. 

Tankar som boken väckte hos mig: 

Jag fick läsa mycket om de allra första filmerna som gjordes och hur människor reagerade på det de såg. Då man själv är uppväxt med allt som har med rörliga bilder att göra var det intressant att sätta sig in i en sån situation då första filmen visades på bioduken.

Då jag läste delen som jag har som citat ovan kunde jag inte låta bli att le. Jag tycker att det är en sån fin fundering över meningen med livet och det blir så mycket roligare att tänka på världen som en maskin där jag är ett pyttelitet, men nödvändigt, kugghjul.
Kommentarer

 1. Jag har taggat dig i Liebster award-taggen :)

  http://snowglitter.blogg.se/2015/april/liebster-award.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kul ! Tack ska du ha, ska fixa ihop den ihelgen :D

   Radera
 2. Tyckte väldigt mycket om den här boken. Jag har ju läst två terminer filmhistoria också, så det hjälpte väl till. Det finns en hel del filmer av Georges Méliès på youtube, så kolla på dem också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh så intressant! Måste googla ikväll.

   Radera
 3. Verkar väldigt intressant. Den skrivs upp på min vill-läsa-lista. (:

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Always have something to look forward to

Bokbloggsjerka - fyra boksläpp jag ser fram emot

Bellas Bokblogg sprider bokbloggskärlek