Veckans bokbloggsfråga - min kärlek till barnböckerVad är ditt förhållande till barnböcker nu som vuxen? 

JAG ÄLSKAR BARNBÖCKER. Min mamma och pappa läste jättemycket åt mig när jag var liten och kanske är det tack vare det som kärleken till läsandet finns kvar idag. Barndomsfavoriterna är så många men den jag minns allra bäst och kan utan till än idag är Olivias nya klänning av Gunilla Hansson och Cecilia Torudd.

Nu i vuxen ålder har jag en typ. Detaljer. Bilderna i böckerna ska vara så detaljerade som möjligt och också här har jag mina favoriter, både författare och serier som följt med sen barndomen och nyupptäckta favoriter. (Så älskar jag också Astrid Lindgren, Tove Jansson, Elsa Beskow, Pija Lindenbaum och Lena Anderson, absolut älskar. Men idag väljer jag att fokusera på följande tre favoriter)

Sven Nordqvist är nr 1, den absoluta favoriten. Sen finns ju också Jan Lööf och Mauri Kunnas. De har alla totalt olika tecknarstilar och framför allt olika historier. Men hittar jag nåt av de här fyra köper jag hem direkt. De har alla illustrationer som jag skulle kunna tapetsera hela rum med.

Varsågoda, en bildbomb för att visa vad jag menar.


Var är min syster av Sven Nordqvist (som för övrigt ALLA borde äga)


Alltså vilket geni du är Sven Nordqvist.Ta fast Fabian av Jan Lööf.
Mauri Kunnas. Hans illustrationer innehåller ofta något eller någon som man ska söka efter. En liten dammtuss-liknande spindel med top hat eller så kan man också hitta Herra Hakkarainen som går i sömnen i vissa bilder. På den här bilden finns båda två. Hittar ni ?

Kommentarer

 1. Jag älskade Astrid Lindgren när jag var liten! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. från barndomen har jag faktiskt endast minnen om filmatiseringarna av Astrids böcker. Det är nu på senaste tiden som jag börjat läsa böckerna :)

   Radera
 2. Ah, barnböcker. De kommer man aldrig tröttna på. :) Kan tipsa om två jättefina barnböcker: Jul i Stora skogen och Sommar i Stora skogen, av Ulf Stark. Minns ej illustratören men det är underbara bilder i båda böckerna. Jag hoppas att det kanske kan komma någon mer bok i samma serie. :) Kram på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack för tipset, ska kolla upp dem direkt ! :) kraam !

   Radera
 3. Å, älskar också detaljerade illustrationer! Har Var är min syster? hemma och har nog hört den någon gång ... men kommer inte ihåg den ALLS. Borde verkligen läsa den och friska upp minnet, alla skriver ju att den är fantastisk!

  Och här kommer också ett lite sent svar på din kommentar: Vad kul! Nu ska jag ju i och för sig redan läsa den med bokcirkeln, men vi diskuterar den ju bara en gång och inte mitt i läsningen, så egentligen skulle vi nog kunna köra någon form av read-a-long. Tänkte du då på bloggarna eller att vi bara diskuterar den privat? :)

  SvaraRadera
 4. Och just det! Jag ska ha den utläst till nästa veckas helg med bokcirkel, så om du hinner tills dess får du superglada vara med och prata! Vi brukar alltså prata på Skype i ca 45 minuter :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. åh jag jobbar så himla mycket den här veckan och nästa vecka så tyvärr hinner jag nog inte med där :/ skulle annars ha varit väldigt roligt ! kanske vi hittar någon annan bok i sommar eller i framtiden som vi kan läsa tillsammans :D

   Radera
  2. Äsch, vad tråkigt :( men ja, det skulle vara kul! :D

   Radera
 5. Älskar bilderna i Sven Nordqvists böcker :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Always have something to look forward to

Att skriva i böcker - yay eller nej ?

Skugga och svalka av Quynh Tran