NY-Times By the Book Tag

Jag såg den här taggen på Vargnatts bokhylla och eftersom min blogg stått tom ett tag nu kände jag att det passade bra med en tagg !


Illustrerare: Adrian Valencia 

1. What book is on your nightstand now?
Läsningen går så himla långsamt just nu, fastän jag just nu läser världens bästa Half Lost.

2. What was the last truly great book that you read?
Min senaste fullpoängare var seriealbumet Mamette, men också den fantastiska Half Wild är högt på toplistan.

3. If you could meet any writer – dead or alive – who would it be? And what would you want to know?
LÄTT. Jonathan Safran Foer. Och jag skulle fråga honom vad som står på de oläsbara sidorna i Extremely Loud and Incredibly Close !

4. What books might we be surprised to find on your shelves?
Nu kanske ni inte känner mig så bra på det sättet men den största överraskningen är nog Audreystyle som är en coffee table book om Audrey Hepburn. Jag är väldigt ointresserad av mode så att jag äger den här är mycket otippat. Men den är riktigt fin och jag är smått fascinerad av Hepburn faktiskt.

5. How do you organize your personal library?
Just nu har jag ordnat hyllorna i storleksordning, vilket absolut inte är idealt. När jag i framtiden har en bokvägg ska jag ordna i bokstavsordning efter författare.

6. What book have you always meant to read and haven’t gotten around to yet? Anything you feel embarrased never to have read?
Det skulle nog vara Harry Potter böckerna i så fall. Läste två första böckerna under 2015 och ska nog läsa tredje boken i år !

7. Disappointing, overrated, just not good: what book did you feel you were supposed to like but didnt? Do you remember the last book you put down without finishing?
Alkemisten av Paulo Coelho gillade jag inte alls och jag vet många som har den som absoluta favoritbok. Nej, inget för mig. Senaste boken jag satte åt sidan var Kampen om Järntronen. Inte för att den var dålig (för den är ju hur bra som helst!) utan för att den var för mycket för mig att ta in just då.

8. What kinds of stories are you drawn to? Any you stay clear of?
Jag lockas av sorgliga och vackra historier. Historier om barn, kanske till och med berättade ur barns synvinkel. Böcker som inte intresserar mig värst mycket är deckare. Har nog kanske inte gett den genren en ärlig chans.

9. If you could require the president to read one book, what would it be?
Extremely Loud and Incredibly Close !

10. What do you plan to read next?
Åh, svårt att säga nu vad jag känner för sen men om jag skulle välja idag skulle det vara The Perks of Being a Wallflower. Fråga mig igen imorgon.


Kommentarer

  1. Gud vad skönt att jag inte är den enda som inte tål Alkemisten.

    SvaraRadera
  2. Ja, vilket bra svar på fråga 3! Det vill jag också veta!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Always have something to look forward to

Bokbloggsjerka - fyra boksläpp jag ser fram emot

Bellas Bokblogg sprider bokbloggskärlek