Tankeregn - My point.. and i do have oneAllt du behöver veta 


I Ellen DeGeneres första bok får vi läsa om flygskräck, spågummor, kändisskap, botemedel mot hicka och saker man kan göra om man är fast i en hiss.

Flum 


Hade nog antagligen lite för höga förväntningar på den här boken eftersom jag älskade Ellens nyaste ''Seriously.. I'm Kidding''. Den här var inte alls lika rolig, även om den har sina fina stunder också. Men för att försvara den så är den ju faktiskt skriven 1996. alltså hela 20 år sen så det är klart att humorn ändrat lite under en så lång tid. Men nej, jag skulle nog absolut rekommendera att ni läste Seriously.. I'm Kidding och hoppade över den här, de är ändå väldigt lika i upplägget så ni missar inget. Men som ett stort DeGeneres fan var denna ändå en must read !

Ord att minnas 


Being on a plane just freaks me out. Any little movement, and suddenly it's like i have Tourette's syndrome. Anything at all - "Fuck! Shit!" I don't eve curse. I never curse. It's so embarrassing. "Pardon me, Sister, i am sorry, I...I was frightened. Pray for me." 

Tankar boken väckte hos mig 


Denna bok skrev Ellen endast ca ett år före hon hade kommit ut till allmänheten att hon var gay. Så i ett kapitel skriver hon t.ex. att hon klär upp sig och sminkar sig för att känna sig vacker inför männen och på ett par andra ställen skriver hon också som om hon vore straight. Även om hon nog mycket troligt redan vid den tiden visste, eller iallafall lite börjat inse att det är kvinnorna hon klär upp sig för. Tänk att vara tvungen att ''ljuga'' i sin egen självbiografi för att man är rädd för vad sanningen skulle föra med sig, Det var säkert svårt nog att komma ut i slutet på 90-talet, men sen att också vara en känd mediepersonlighet som har många ögon på sig från förr. Vill tro att det är bättre idag.

En lite svagare 3:a


Kommentarer

  1. Jag funderar kring varför hon skrev en självbiografi innan hon kommit ut? Jag tänker att hon borde känt att hon måste komma ut med det. Eller så kände hon att hon inte kunde det. Det var ju betydligt svårare på den tiden.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är en bra fråga. Nu är ju dock den här boken inte en traditionell självbiografi utan mera små roliga historier som jag ärligt talat inte vet vilka som är riktiga och vilka som är mer fiktion än fakta. Men timingen blir man ju lite fundersam över som du säger :)

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Always have something to look forward to

Bokbloggsjerka - fyra boksläpp jag ser fram emot

Bellas Bokblogg sprider bokbloggskärlek