5 saker ni inte visste om mig

Anna på Sagan om sagorna skrev detta inlägg för någon vecka sen och efter det har jag också sett ett hos Nelly på Nellons bokblogg. Så intressant att läsa !

Eftersom jag också märkt att bloggens besöksstatistik har vuxit väldigt mycket den senaste månaden eller så, så ville jag också hälsa eventuella nya följare och läsare välkomna! Samtidigt vill jag också tacka både gamla och nya läsare för att ni klickar er in här och hoppas ni nu som då hittar nåt i er smak.

Här är iallafall 5 saker ni inte visste om mig.

1. Jag har stora sömnproblem. Inte de vanliga att jag inte somnar utan problemet är att jag sover för mycket. På vardagar sover jag minst 10 timmar varje natt. Om jag "bara" sover 8 timmar är jag hemskt trött hela dagen och sover närmare 12 timmar nästa natt.
2. Jag köpte en bil i veckan som jag nu döpt till Bettan. Allt tack vare denna scen i Disneys Robin Hood.
3. Även om jag har två riktigt nära tjejbästisar som jag älskar över allt, trivs jag bäst i pojkars sällskap. Och har alltid gjort. De är sä lätta att umgås med och lätta att förstå. Mindre drama och mer galenskap. Just the way i like it. Då är jag också uppväxt med en hel massa pojkar både i familjen och barndomskompisarna. Så det sitter väl i.
4. Finns det nåt som jag älskar mer än böcker och läsning är det att sjunga. Åh en sån kärlek jag har till sången. Och gitarren. Och musik överlag. Så. Förbaskat. Vackert.
5. Jag gillar att ha nåt gemensamt med olika människor. Om jag hittat det vi har gemensamt kommer jag komma ihåg det för resten av livet. Så bli inte orolig om jag om två år fortfarande minns att du också älskar kokosbollar eller sover med 4 kuddar.

Bonus: För att svara på veckans bokbloggsfråga: Jag är utbildad restonom och jobbar som receptionist i ett litet fint hotel i Jakobstad. Jag trivs bra men drömmer om att bli teckenspråkstolk. 


Kommentarer

 1. Åh, skriver som jag skrev hos Nelly: superkul att andra tar det vidare! Jag är också typen som oftare blir bra kompis med snubbar än med tjejer, men tänker att det är en sån samhällelig genusgrej att killar skulle vara bättre att hänga med än tjejer. Känns som en typ av statistisk diskriminering, för vadfasen – jag tror att jag har haft lika mycket drama i mina relationer till killar som i mina relationer till tjejer. Eller kanske tom mer om jag tänker efter... Och jag gillar också att sjunga Och spela gitarr/piano, men gör det nästan bara när jag är ensam hemma... Eller alltså jag sjunger ju när jag lagar mat/duschar/klär på mig/ sminkar mig/städar osv, men det är ju inte riktigt samma sak :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du har så rätt. Det finns ju absolut ingen sån regel som säger att alla killar är lättare att umgås med än tjejer. Det är ju bara hur det råkar sig, könet spelar nog ingen större roll. Kanske jag bara trivs i det att jag inte behöver jämföra mig så mycket med tjejerna jag umgås med ? Äh, det är ett mysterium :) Jag sjunger nog också "på riktigt" mest när jag är ensam. Men precis som du också på alla andra ställer och tidpunkter :) hoppas andra hänger på så vi fpr läsa flera trevliga faktan !

   Radera
  2. Hm, ja, jag tror att det är en del av anledningen till varför jag nästan bara blir kompis med folk som är äldre än mig. Och för att jag är lill-gammal och oftare har saker gemensamt med folk som är 10 år äldre än mig än med folk som är jämngamla, haha :)

   Radera
  3. Åh jag är precis tvärt om! Jag umgås alltid med folk som är yngre än mig, men det skiljer nog endast max 5 år :D

   Radera
 2. Här är en till som är en riktig sömntuta. Jag blir odräglig om jag inte får sova, och liksom du ska det helst vara 10 timmar ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så skönt att höra att jag inte är ensam ! Men samtidigt skulle jag inte önska denna ovana på någon annan eftersom det ju skulle vara så mycket enklare i vardagen om man varit helt utvilad redan efter 7,8 timmar. Hoppas du har, som jag, en vardag som passar dina sovrutiner. :D

   Radera
 3. Åh, så kul att läsa!! Och du förtjänar verkligen alla nya läsare för din blogg blir bara bättre och bättre hela tiden. Den är helt klart en av mina favoriter!!! :)
  Älskar Bettan-scenen i Robin Hood! Vet inte hu många gånger jag har sett den filmen, men det måste vara dags snart igen. :)
  Stora kramar till dig!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men tack så glad jag blir ! Jaa jag har nog också sett den väldigt många gånger :D kram på dig och trevlig fortsättning av helgen :) tack för din fina kommentar !

   Radera
 4. Jätteroligt att läsa! :) Oj herregud jag önskar ibland att jag kunde få sova så djupt och länge, jag har alltid varit lättväckt och nu på senare år kan jag typ inte somna om om jag vaknar rätt så tidigt fast jag har möjlighet att somna om :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du gillade det ! Jaa, det finns många olika sömnproblem, och som alltid skulle nog lagom vara bäst :)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Always have something to look forward to

Bokbloggsjerka - fyra boksläpp jag ser fram emot

Bellas Bokblogg sprider bokbloggskärlek