Motsatser i bokhyllan

Den här listan hittade jag hos Booksessed och eftersom jag knappt bloggat alls den här veckan ville jag passa på och göra den nu.

Första boken i din samling/den senaste boken du köpt:

Kommer nog inte ihåg vilken som var den första boken jag hade men Undrens tid var den första jag själv beställde från adlibris, läste och älskade. Det var absolut den som gjorde mig till den bokälskaren jag är idag. Så därför ser jag den som den första. Den nyaste köpte jag billigt på loppis och den ska sparas till semestern, Sommar-squash Tokolosh!

 


Din billigaste bok/dyraste bok:

Den dyraste jag nu kan komma på är nog Tales of the Macabre. Har också ett par dyrare samlingsboxar (Jane Austen, Peanuts och Anne of Green Gables t.ex.) men som ensam bok är nog den här dyraste jag äger. Billigaste kan jag faktiskt inte säga. eftersom jag ofta köper på loppis men det bästa fyndet jag gjort är Var är min syster som jag hittade i nyskick på loppis för 2€ !
En bok med en kvinnlig huvudkaraktär/en med en manlig huvudkaraktär.

Det fanns ju en hel del att välja på här men jag valde att välja mellan favoriterna. Stephanie Plum i Evanovich serie är absolut en favoritkaraktär ! Så rolig och tuff. The Bunker Diary är en väldigt unik bok och jag gillade den väldigt mycket och tänker ofta tillbaka på den.

 


En bok du läste fort/en som tog dig lång tid att läsa:

Älskar ju som bekant Nicholas Sparks och hans böcker. The Notebook läste jag på 5 dagar (rekordsnabbt!) när jag var på Santorini på semester och The Longest Ride tog nog upp till ett par månader, minns inte varför för jag älskade ju den !

 


Ett fult omslag/ett fint omslag:

Agatha Christies omslag brukar vara lite sådär fulsnygga så de brukar bli favoriter men detta omslag på Döden till mötes är så grymt fult. Men såklart var jag tvungen att köpa den ändå. 7:e boken i Princess Diaries serien tycker jag är väldigt mysigt. Jag har flera böcker i serien och alla i olika format och utgåvor men den här är min favorit så här långt.
En tunn bok/en tjock bok:

Omslag med barn på. Pojken som kallades det är en mycket hemsk men viktig tunn bok på sina 169 sidor. Les Mis längtar jag ihjäl mig tills jag får tid till att läsa den, det året blir det nog inte många böcker läste eftersom min utgåva av Les Mis ligger på 1232 sidor.

 En skönlitterär bok/en facklitterär bok.

Tema: regn. Rain - A Natural and Cultural History är som namnet säger en bok om regnets betydelse för olika kulturer och annat spännande. Oläst än så länge. A Room of Rain har ni säkert sett tidigare här på bloggen. Läste denna novellsamling i somras.

 


En romantisk bok/ en actionbok.

Läser sällan riktigt renodlade romantiska böcker men den här fick jag för ett par år sen av min bror i julklapp och även om jag inte läst den ännu antar jag nog att den är en väldigt romantisk bok. Samma sak gäller renodlade actionböcker, väldigt sällan jag läser såna. Den som kommer närmast som jag äger är nog Leif GW Perssons bok som jag just köpt på loppis.
En bok som gjorde dig glad/en bok som gjorde dig ledsen:

Nimona var så himla härlig ! I konstrast till Livet efter dig som gjorde att jag mådde dåligt under hela läsningen + en tid efteråt.Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Always have something to look forward to

Bokbloggsjerka - fyra boksläpp jag ser fram emot

Slutet på To Kill A Mockingbird och read alongen