The Hate U Give - Del 2/3

Den här veckan har vi läst kapitel 9-16 i The Hate U Give. Mitt inlägg om den första delen finns här. Här är de tankar jag har i nuläget.Obs! Inlägget innehåller spoilers.

Språket - Hade som sagt lite svårt i början med blandningen mellan skrift- och talspråk men nu har det börjat kännas bättre. Det jag har börjat uppskatta nu är att karaktärernas röster är väldigt olika och egna, t.ex. Mavericks, DeVantes och Sekanis. Åldrarna märks i rösterna också.

Handlingen - Kan känna att handlingen går lite långsamt fram ibland. Men samtidigt är det hela tiden väldigt känslosamt och varje liten konversation känns så äkta och genomtänkt så oftast gör det inget att det inte går så snabbt. Det som har hänt sen förra inlägget är väl att tjejkompisarna grälat, Starrs pappa har träffat Chris, Starr har gjort fler intervjuer och förhör och så hela DeVante grejen. Saknar dock en chockerande twist någonstans.

Karaktärerna - Starr är underbar och tuff och helt amazing. I vanliga fall skulle jag nog tycka att det här är en sur och tråkig huvudperson men nej jag känner så mycket för henne. Jag skulle vilja vara hennes vän och bara lyssna på allt hon går igenom. Jag skulle berätta att Hailey inte är värd det, dumpa henne. Och håll hårt i Chris för han är fortfarande så himla rolig och härlig. Trodde för en sekund att hon skulle falla för DeVante, usch tack och lov att det inte hände. För nej, DeVante tycker jag inte är så sympatisk. Även om jag hoppas att allt slutar lyckligt för honom. Gillar att han och Chris spelar Madden! En annan liten händelse som fastnade hos mig var när Seven och Starr spelar basket ute. Älskar att de får ha en liten stund för sig själva när allt är som vanligt igen. Jag är så svag för syskonkärlek.

Ser fram emot att se hur det går med tv-intervjun och vad den kommer få för respons. Och skolbalen, och självklart rättegången. Kanske någon av de får dramatiska följder. Eller så får vi mera, starkare känslor i slutspurten av denna fina och sorgliga historia.

Kommentarer

 1. Tyckte också om när Seven och Starr fick en tid för sig själva. Det var så gulligt av Seven då han bara ville muntra upp Starr efter allt som hänt.

  SvaraRadera
 2. Härligt att få läsa dina tankar Liza! Så pepp att få läsa vidare nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dina också :) Jaa, jag är också så pepp! Skulle ju nästan behöva sjukskriva mig så jag inte skulle behöva jobba imorgon..

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Always have something to look forward to

Bokbloggsjerka - fyra boksläpp jag ser fram emot

Slutet på To Kill A Mockingbird och read alongen