Tankeregn - Vi mot erVi mot er är andra delen i Fredrik Backmans serie om människorna i Björnstad. Vi får mera hockey, mera känslor och mera vänskap, sorg och kärlek. Hela staden berörs på ett eller annat sätt av händelserna som skedde några månader tidigare. Jobben minskar, drömmar krossas och ungdomar hittar och mister varandra.

  • Älskar att Björnstad-böckerna börjar med att vi lite vagt får veta vad som kommer att hända. Det gör att jag redan på första sidorna gråter till ''Vi kommer begrava våra barn under våra vackraste träd'' även om jag inte vet vem det gäller eller hur det kommer hända. 
  • Backman är ju som bekant också väldigt rolig och mitt i allt elände är det jättefint med lite roliga repliker och vackra stunder. Mayas och Leos spelstund är nåt av det finaste jag läst om. 
  • Politiken och Richard Theo går inte alls hem hos mig och jag blir vissa gånger riktigt frustrerad av händelserna kring politikerna. Manipulation var inte ett roligt tema att läsa om. Förstår ju absolut orsaken till att de delarna var med och de spelar ju en viktig roll men nej, jag gillade speciellt inte Theo. Vilket nog inte var meningen heller men ändå. 
  • Fredrik Backman skriver på ett så vackert sätt om alla slags människor i alla olika åldrar och livssituationer. Benji och Leo var mina favoriter redan i första boken och jag är så glad att de båda får mera synlighet i den här delen. De karaktärerna är skrivna med så stora känslor och jag berörs av varje sekund jag får följa dem. 

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

In my book bag

Bellas Bokblogg sprider bokbloggskärlek

Always have something to look forward to