Julkalenderbloggstafett - En extremt fin och otroligt bra bok

Igår skrev Sizzen om två bra böcker hon har läst och idag fortsätter jag på samma tema i julkalendern som Sofie håller i. Missa inte morgondagens boktips hos Stories from the city Extremely Loud and Incredibly Close är skriven av Jonathan Safran Foer och handlar om tioårige Oskar som mister sin pappa i 9/11 attentatet. Oskar sörjer sin pappa och när han hittar en nyckel i sin pappas klädskåp ser han det som en chans att vara nära honom igen. Han börjar söka låset dit nyckeln hör och träffar många nya människor på vägen.  Vi får också följa en gammal man som inte pratar längre, han kommunicerar hellre via text. Han upplever kärlek, sorg, krig och ett möte med vår lille Oscar.
Varför blev det här då den mäktigaste läsupplevelsen för mig ? Oscar är den mest sympatiska karaktären jag nånsin läst om. Jag känner en personlig koppling till honom och hans känslor är mina sålänge jag läser. Som bekant är jag en läsare som samlar på mig citat i mängder och när jag läste den här sparade jag nästan ett per kapitel, det är så himla fint språk. Det finns också en fantastisk scen där en döv man hör fåglar för första gången. Magiskt och oförglömligt. Gillar också att boken innehåller bilder och annat som ger boken det lilla extra. Här är några exempel.Vill avsluta denna hyllning med att dela med mig av några av mina favoritcitat.


I loved having a dad who was smarter than the New York Times, and i loved how my cheek could feel the hairs on his chest through his T-shirt, and how he always smelled like shaving, even at the end of the day. Being with him made my brain quiet. I didn't have to invent a thing. 

~

You cannot protect yourself from sadness wthout protecting yourself from happiness. 


I hope you never love anything as much as I love you. 
I hope you never thing about anything as much as I think of you. 

Kommentarer

 1. visst är livet både sorg och lycka - använder blyets försiktigt i mina böcker :)
  Små post it

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte lärt mig att skriva i mina böcker ännu. Post its har jag provat men hade så dåliga så de föll bara ut under läsningen. Jag skriver ner dem istället eller fotar med telefonen om jag inte har mitt häfte med mig :)

   Radera
 2. Jag köpte den här boken (fast på svenska av någon anledning) efter att ha läst om den här hos dig. Får se när den blir läst. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh hoppas du inte har för höga förväntningar nu pga mig :D mem hoppas du kommer gilla den sen när du läser den :)

   Radera
 3. Svar
  1. Så kul att höra, jag har mest hört lite halvbra recensioner och åsikter om den :) den är ju så fin!

   Radera
 4. Oj jag har inte hört talas om boken innan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den dyker upp lite runtom på instagram ibland :)

   Radera
 5. Jag har tänkt läsa den här boken jättelänge, men av någon anledning har det inte blivit av. Måste ta tag i den när du utnämner den till den bästa! Tack för ditt inlägg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du kommer gilla den när du väl läser den :D

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Always have something to look forward to

Bokbloggsjerka - fyra boksläpp jag ser fram emot

Bellas Bokblogg sprider bokbloggskärlek