Tankeregn - Tredje PrincipenAllt du behöver veta 

Världen som vi känner den är numera ett uråldrigt förflutet. Den framtida befolkningen lever alla som en del av Systemet och drömmer om frihet. Tredje principen är ett räddningsuppdrag. En resa. En lång väg, förhoppningsvis mot något bättre.


Flum 

Vilken otroligt fin överraskning den här blev för mig ! Att använda vår verklighet som nåt väldigt avlägset är så smart. Jag ler varje gång de hittar nåt för dem uråldrigt som för oss är så självklart i vardagen, t.ex. trafikskyltar. Sen så älskar jag också karaktärerna. Min personliga favorit är Leymah som känns så härligt nördig och energisk ! Vill läsa så mycket mer om henne. Och de andra också. De här är verkligen karaktärer som jag skulle kunna läsa om i 10 böcker till. Det känns som om det ännu finns mycket att lära sig om och av dem. Tredje principen är en fantastisk roadtrip där vänskap och tillit är det allra viktigaste. En väldigt unik läsupplevelse.


Ord att minnas 

Det händer att man ångrar sig, tänker hon.  När man petar i ormboet. 

Tankar boken väckte hos mig 

Jag har alltid haft väldigt svårt för att läsa på svenska. Både böcker översatta till svenska och böcker där svenska är originalspråket. Språket blir för mig för enkelt, för vardagligt och snudd på barnsligt. Men här är språket så mitt i prick ! Jag trivs för första gången med att läsa på svenska och språket utmanar mig mer än känns allt för enkelt. STORT plus för det.

Recensionsexemplar: Ja, av Anna Jakobsson Lund, Annorlunda Förlag. Tusen, tusen tack för den ! Att du skickade den ända bort till lilla Jakobstad, Finland gjorde mig så glad.

En stark 4/5


Kommentarer

  1. Kul att du också gillade den! Du får ännu mer Leymah i nästa bok :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh så glad jag blir ! Ser så fram emot det :D

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Always have something to look forward to

Bokbloggsjerka - fyra boksläpp jag ser fram emot

Bellas Bokblogg sprider bokbloggskärlek