Johannas deckarhörna sprider bokbloggskärlek

Nu är gästbloggarna tillbaka igen och idag får vi följa Johannas resa från att hon började bokblogga till där hon är idag. Till bloggen Johannas Deckarhörna kommer ni genom att klicka på bilden nedan.1. Hur kom ditt bloggnamn till ?

När jag bestämde mig för att börja blogga hade jag ingen koll alls, men jag följde några andra bokbloggar redan då. Jag bestämde mig för att använda mitt namn samt det faktum att jag gillar att läsa deckare, och så blev det Johannas deckarhörna. I efterhand har jag ibland ångrat mig lite, en del tror att det är en renodlad deckarblogg, men så är det inte. Jag läser en massa olika sorters böcker! Men nu är det mitt "varumärke" så jag planerar absolut inte att ändra namnet.

2. Hur länge har du bloggat och varför började du bokblogga ?

Jag har bloggar sedan april 2014, dvs ca ett och ett halvt år. Jag läste redan tidigare många böcker och tyckte att det verkade roligt när jag kikade på andras bokbloggar. Aldrig hade jag kunnat ana att det skulle bli så stort, med nästan 90 000 visningar totalt under den här tiden och en brevlåda som ibland nästan sprängs av fina recensionsexemplar. Tack alla ni som läser och bidrar till min blogg på olika sätt!

3. Hurudant inlägg tycker du är roligast att skriva ? (recensioner, tips, book haul...)

De flesta inlägg är roliga på sitt sätt men jag har såklart favoriter. Författarintervjuer är väldigt roliga att göra, och jag är även väldigt förtjust i listor av typen "böcker du ser fram emot mest i din TBR" t ex. Jag tycker också det är roligt att visa upp nya böcker under Nytt i bokhyllan, och sådana inlägg tillhör också favoriterna att läsa hos andra bokbloggar. Jag får liksom inte nog av bokpaket, även om de inte är mina ;-)

4. Hurudana inlägg tycker du är mest intressanta att läsa på andras bloggar?

Nytt i bokhyllan/Bookhaul som jag nämnde ovan, men det finns mycket mer. Många skriver riktigt intressanta inlägg och recensioner om allt mellan himmel och jord som gäller böcker.

5. Beskriv din lässmak med 3 ord eller en bild.

Deckare, romaner, historia - i en härlig blandning!

6. Idealboken - Hur ser den perfekta boken ut enligt dig ? (längd, genre, handling, slut...)

Svår fråga, det vet man ju inte förrän man läst. Men den är nog mellan 300-400 sidor lång, griper tag i mig och fångar mitt intresse redan i första kapitlet, överraskar och underhåller under läsningens gång med en jämn spänningsnivå som gör att jag vill fortsätta läsa, samt slutar på ett ordnat och strukturerat vis som inte lämnar för många lösa trådar.

7. Vilka intressen har du förutom läsandet och bloggandet ?

Periodvis har jag målat akvareller och jag gillar att pyssla med blommor och växter både ute och inne, binda kransar t ex är väldigt kul. Jag tycker också mycket om att vara ute i skogen. Att laga mat tycker jag också är kul, jag gillar att testa nya recept och att laga mat som tar lite längre tid från grunden. Men inte varje dag, ibland blir det pizza också ;-)

8. Beskriv i text eller bild din favoritläsplats.

Jag läser nog mest i min mysiga fåtölj eller i sängen. Många kuddar och filtar är ett måste, och när man nu har katt tycker man ju att hon skulle kunna vara med och mysa, men oftast blir hon istället sur och tycker att jag kommer och stör!

9. Vad läser du just nu ? 

Just nu läser jag Augustprisnominerade Masja av Carola Hansson. Masja var en av Lev Tolstojs döttrar och levde i Ryssland vid förra sekelskiftet.

10. Hylla en författare!

Jag väljer en svensk och en utländsk. Först och främst vill jag hylla Caroline Eriksson för att hon skriver spännande och rasande bra med ett psykologiskt djup som är fantastiskt. Min brittiska favorit är Sharon Bolton som jag tycker har en otrolig nerv och känsla i sina böcker. Jag längtar just nu efter att få läsa Små svara lögner.

11. Hur många böcker läser du i år?

Mitt mål är att läsa 100 böcker i år, och det har jag redan klarat av. Jag tror 2015 kommer bli ett rekordår när det gäller läsning för min del.

12. Använder du läsdagbok utanför bloggen?

Jag antecknar alla böcker jag läser med betyg i ett Word-dokument.

13. Hur många rec.ex. får du i månaden ? Alt. Varför har du valt att inte ta emot rec.ex. ?

Det varierar. När det var högsäsong kring bokmässan kom det kanske 15-20 böcker på en månad. Andra gånger kanske det blir några stycken. Det jämnar nog ut sig över året till ett genomsnitt på ca 10 böcker i månanden. Jag tycker förlagen är väldigt generösa, men så har jag heller inget emot e-böcker.

14. Har du fått någon trevlig vänskap bland bokbloggarna ? hur gick det till ?

Jag har inte träffat någon i verkligheten, men jag har flera bokbloggare som jag räknar som riktigt fina cybervänner :)

15. Nämn en stund i ditt bokbloggande som du minns speciellt bra (tävling, intervju med författare, fin kommentar, tråkig kommentar, ditt första inlägg, en stund då du funderat att sluta...)

För några veckor sedan fick jag ett mejl från en PR-byrå som berättade att Viveca Sten ville att jag skulle läsa hennes nya bok. Jag tackade såklart ja, och fick en signerad bok med en dedikation till mig och det gjorde mig riktigt glad. Visst, det är PR på ett sätt, men att en av Sveriges bäst säljande författare ville att jag skulle läsa och skiva om just hennes bok värmde ändå väldigt mycket. I övrigt är det ofta bloggen får mig på gott humör genom fina kommentarer och glada tillrop.

16. Hur mycket tid lägger du på din bokblogg ? (per dag/ vecka eller per inlägg)

Ibland skriver man ju inlägg som räcker till flera dagar på en gång, men slår man ut det blir det nog 30-60 min om dagen. Plus all tid det tar att läsa böcker så man har något att skriva om!

17. Nämn en negativ sak med bokbloggandet.

Det är svårt att hitta något verkligt negativt. Ibland blir jag dock lite stressad, både av att jag "måste" skriva nya inlägg så att bloggen uppdateras och att recensionsexemplaren hopar sig och alla ropar "läs mig nu genast!"

18. Vad är det roligaste med att bokblogga ?

Kontakten med andra boktokiga människor. Att alla bokbloggarvänner är så snälla, respektfulla och givmilda av sig. Så är det väldigt roligt att man får möjlighet att vidga sitt läsande och pröva böcker man kanske inte hade lagt märke till annars genom recensionsexemplaren.

19. Har du några framtidsplaner/mål med din blogg ? (nå ett visst antal läsare, vinna priser, tipsa en annan läsare om deras framtida favoritbok..)

Bloggen är främst ett nöje. Men vem vet, kanske skulle det kunna vara en god merit för ett t ex få ett jobb i en bokhandel?

20. Sprid kärleken vidare! Nämn tre bokbloggar du gillar. 

Lottens bokblogg

Och dagarna går...

Mias bokhörna

och många, många fler såklart!

Kommentarer

  1. Åh, Johanna är nog min absoluta favorit i bokbloggsvärlden. Väldigt kul att få läsa hennes svar.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Always have something to look forward to

Bokbloggsjerka - fyra boksläpp jag ser fram emot

Bellas Bokblogg sprider bokbloggskärlek