Minnesvärda pappor i böcker

På söndag är det farsdag så idag tänker jag lista några fiktiva pappor. Det finns så många intressanta, vare sig de är goda, onda eller frånvarande. Här är några favoriter. 

Bill Tyree är en som jag alltid nämner vid såna här tillfällen. Älskade honom i boken och sen ännu mer när Richard Jenkins spelade rollen som Mr. Tyree i filmatiseringen av boken. Han lagar lasagne varje söndag, samlar på mynt och vill inget hellre än att spendera tid med sin son. Thomas Schell är Oskars pappa och han omkommer i 9/11 attacken när Oskar är 9 år. Detta har alltså redan hänt när historien börjar men läsaren får ändå känna faderns närvaro och kärlek på många sätt under historiens gång. Finns inga ord som kan beskriva min kärlek till den här boken och fader-son relationen är en väldigt stor orsak till att den berörde mig så mycket. Muminpappan är en dagdrömmande och självsäker pappa. Han har varit på massor med äventyr och berättar gärna om dem för sin familj och sina vänner. Muminpappan har alltid varit en av mina favoriter i Mumindalen även om jag inte kan sätta fingret på varför. Men absolut ska han vara med på den här listan.Marcus Edge är pappa till Half Bads huvudperson Nathan Byrn. Eftersom jag bara läst första boken kan jag endast basera på den än så länge. Marcus är en svart häxa, alltså bad guy, och har inte varit med i bilden under hela Nathans uppväxt. Ändå gillar jag honom, jamenar inte kan han ju uppfostra ett barn bland alla hans största fiender. Deras far-son relation kommer bli mycket intressant att följa i resten av serien. Harry Potter böckerna är fylld med minnesvärda pappor. Tänkte först bara nämna Mr. Weasley men så slog det mig att där också finns Lucius Malfoy och även James Potter. Alla tre är de pappor som har sin egen plats i historien och en mer minnesvärd än den andre. 


Vilken litterär pappa/morfar/farfar skulle du vilja lyfta fram ? Kommentarer

 1. Jag måste ju lägga till Pappa Swan här från Twilight. Jag menar han sköter det hela med humor och värme :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja han passar säkert in hit ! Nu har ju jag inte läst twilight så därför tänkte jag inte på honom :D

   Radera
 2. Vilken bra idé! Snor den :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul ! ska bli intressant att läsa din lista :D

   Radera
 3. Jag är inte så (läs inte alls) insatt i Muminvärlden men bilden på Muminpappan som du la upp får mig att tänka himla mycket på Ernst Kirchstieger!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu när du säger drt så måste jag nog håla med ! Det är något han skulle kunna säga iallafall :D

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Always have something to look forward to

Bokbloggsjerka - fyra boksläpp jag ser fram emot

Bellas Bokblogg sprider bokbloggskärlek