fredag 17 juli 2015

På väg hem till mig

Just nu läser jag Extremely Loud and Incredibly Close och den har fått mig att inse vilka sorts böcker jag älskar allra mest: tragiska men vackra böcker om barn, gärna skriven ur barns synvinkel. Med betoning på vackra. Missförstå mig rätt. Jag gillar inte böcker om barn som far illa och hela historien är ett enda långt lidande. Nej, utan såhär. Historier som egentligen är sorgliga men skrivet på ett vackert och roligt sätt med fokus på kärlek, vänskap och familj. Jag vill bli berörd på så många olika sätt. Vill känna ilska, lycka, kärlek, sorg och glädje. Jag har märkt att jag gillar böcker skrivna ur barns synvinkel, barn/ungdomar i åldern 5 till 16,17 år. Är barnet dessutom t.ex. autistisk faller jag platt. Det är något med att få en inblick i en persons huvud som inte tänker som mig själv. SÅ intressant.

Några exempel som jag läst och älskat är The fault in our stars, Wonder, The one and only Ivan (som visserligen handlar om en gorilla men påminner om ett barns tankar) och nu då Extremely Loud and Incredibly Close.

Så nu har jag sökt böcker som passar in på denna beskrivning och lag in en beställning på adlibris. De här tre blev det denna gång. Klickar ni på bilderna kommer ni till bokens goodreads. 


4 kommentarer:

 1. All the light we cannot see vill jag läsa, har hört så mycket bra om den på youtube :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa jag har också fått ett bra intryck av den :)

   Radera
 2. Mark Haddon boken är så himla bra, kommer du säkert gilla!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh så kul att höra ! Ser fram emot att läsa den :)

   Radera