lördag 18 juli 2015

Boklyckan sprider bokbloggkärlek


Innan jag tar sommarlov i några veckor från Mer kärlek till bokbloggare ska vi få ta del av fina Albas blogghistoria. Genom att klicka på bilden nedan kommer ni in på hennes blogg och kan läsa mera.1. Hur kom ditt bloggnamn till?

Till en början hade jag faktiskt väldigt svårt att komma på ett eget fyndigt bloggnamn. Jag ville ha något eget och ovanligare än t.ex "Albas bokblogg" eller "Albas bokhylla", som är ganska vanligt bland oss bokbloggare. Rätt som det var när jag och mamma satt och bollade lite idéer med varandra så frågade hon hur det var och kändes att läsa för mig. Efter att jag länge och utförligt förklarat det för henne sa hon snabbt och enkelt: boklyckan. Och ja, det fick det bli. Tack mamma! 

2. Hur länge har du bloggat och varför började du bokblogga?

Jag har bloggat sedan den 21:a april 2012, vilket i år är hela tre år. Själva tanken på att börja bokblogga hade aldrig slagit mig innan min mamma (återigen, haha) tipsade mig om det efter att hon läst och visat mig en artikel i tidningen om en bokbloggare. Faktum är att jag inte läst en enda bokblogg innan dess, eller ens visste att bokbloggarvärlden existerade. Nåja, det gjorde jag nog, men jag hade hur som helst inte lagt särskilt stor tanke vid det. Där och då var jag till en början lite tveksam till det hela, om jag ska vara helt ärlig, men redan samma kväll satte jag mig framför datorn och skapade min alldeles egna bokblogg, något jag absolut inte ångrar. 

3. Hurudant inlägg tycker du är roligast att skriva? (recensioner, tips, book haul...)

Helt ärligt så tycker jag om att skriva de flesta inläggen, men allra roligast skulle jag nog säga är videoinlägg. Älskar att spela in, redigera och senare titta på mina videor. Taggar av alla slag är också bland det roligaste att skriva! 

4. Hurudana inlägg tycker du är mest intressanta att läsa på andras bloggar?

Book Hauls och allt som har med nya böcker att göra! Jag tycker sådant är jätteroligt att läsa om och se andras pepp inför helt nya böcker som väntar på att bli lästa. Recensioner gillar jag också att läsa, särskilt när det gäller att jämföra åsikter och att få nya boktips. Dessutom tycker jag om alla slags taggar och enkäter, speciellt om jag själv har blivit taggad ;) 

5. Beskriv din lässmak med tre ord eller en bild.

Klurigt! Nagelbitande, romantisk och rolig. Eller något sådant. 

6. Idealboken - Hur ser den perfekta boken ut enligt dig? (längd, genre, handling, slut...)

Någonstans mellan 300-600 sidor, gärna fantasy (favoritgenren!) som utspelar sig i en annan värld eller annan tidsepok eller contemporary som jag börjat gilla mer och mer på sistone, oväntade vändningar, sarkasm och humor i massor och viktigast av allt - bra och trovärdiga karaktärer. För det finns inget så tråkigt som att läsa en bok där man inte fastnar för karaktärerna eller ens tycker om dem. 

7. Vilka intressen har du förutom läsandet och bloggandet?

Jag gillar att umgås med mina kära vänner, att fota samt att teckna och måla. Att sjunga tycker jag också om att göra, jämt och ständigt, men bara för egna ögon. Mestadels popmusik och sådant som är inne, dvs sådant jag själv lyssnar på. Som ni kanske förstod lyssnar jag en hel del på musik och jag uppskattar också att löpträna. Fast det har blivit dåligt med det nu i sommar. Konstigt, med tanke på att jag nu borde ha hur mycket tid som helst till det. 

8. Beskriv i text eller bild din favoritläsplats.

Min säng. Definitivt. Ingen tvekan om saken. Med alla sina mjuka kuddar och sköna täcken så är det den mysigaste platsen att kura ihop sig med en god bok och en varm kopp te till hands, i alla väder. 9. Vad läser du just nu?

Jag började precis i Jag ger dig solen av Jandy Nelson. Helt okej hittills! 

10. Hylla en författare!

Gud, vad svårt! Jag som har så många olika favoritförfattare som absolut förtjänar att bli hyllade. Många att välja mellan med andra ord. Skulle ju vilja hylla min all time favorite J.K. Rowling eller fantasykungen George R.R. Martin, men det känns som att det inte vore första gången direkt. Det har gjorts så många gånger tidigare. Morgan Matson har jag fått upp ögonen för på sistone, så henne får det bli istället. Under den senaste månaden har jag lyckats läsa hennes böcker Since You've Been Gone och Amy and Roger's Epic Detour och nära inpå älskat dem. Enligt mig var nog Since You've Been Gone allra bäst, men Amy and Roger's Epic Detour var absolut inte dålig den heller. Morgans böcker är så härligt somriga och fulla med karaktärsutveckling - något jag verkligen uppskattar. Jag tycker hon skriver väldans bra och har ni mot all förmodan ännu inte läst något av henne så bör ni definitivt göra det. 11. Hur många böcker läser du i året?

Det brukar röra sig om cirka 50 böcker. 

12. Använder du läsdagbok utanför bloggen?

Nej, det gör jag inte. Längre. Förut brukade jag använda mig av en läsdagbok, men av någon okänd anledning slutade jag. Lathet? Näää. Däremot använder jag Goodreads. Bli min vän vetja! Fast jag har inte uppdaterat på ett tag, hehe. 

13. Hur många recex får du i månaden?

Det varierar väldigt mycket från månad till månad, men någonstans mellan 2-8 skulle jag tro. 

14. Har du fått någon trevlig vänskap bland bokbloggarna? Hur gick det till?

Ja, absolut! Jag har lärt känna många härliga människor genom och tack vare bloggen. Bl.a mitt lilla originalgäng; Ella, Mimmi, Viggo och Liv. Goare gäng får man leta efter! Hur gick det till? Ja, det vet jag inte riktigt, haha. Det bara hände. På något mystiskt vis lyckades de hitta till min på den tiden sprillans nya blogg, och jag till deras. Och vips så blev vi vänner efter en hel del kommenterande och mejlande fram och tillbaka. Dessvärre verkar hela bunten ha bloggtorka och jag har inte hört från dem på ett tag, förutom Mimmi och Ella som har skrivit något enstaka inlägg då och då. Vi får ha vårt bokcirkelsamtal snart hörni! Och så antar jag att vi ses på Bokmässan i september, som vanligt?En annan bokbloggare jag är nära vän med är Elvira. Vi läste och kommenterade varandras bloggar flitigt och blev senare också vänner på Facebook. Nu skulle jag säga att vi är väldigt goda vänner. Skulle gärna träffa henne irl också, haha. På senare tid har jag också kommit att bli ganska bra vän med Hannah. Återigen, jag vet inte riktigt hur det gick till, men vänner är vi i vilket fall. 


15. Nämn en stund i ditt bokbloggande som du minns speciellt bra (tävling, intervju med författare, fin kommentar, tråkig kommentar, ditt första inlägg, en stund då du funderat att sluta...)

Här finns det mycket att välja på, det vill jag lova. Det är såklart vissa ögonblick och stunder i mitt bokbloggande som jag minns extra bra och alltid kommer göra. Mitt första recex till exempel. Det tyckte jag var riktigt stort och jag blev alldeles överlycklig. Något annat jag minns särskilt är alla mina sommartävlingar. Älskar att sätta ihop kluringar och sedan läsa de tävlandes svar. Och att det är så många som anmäler sig och deltar! 

16. Hur mycket tid lägger du på din bokblogg?

Jag tror att jag lägger drygt en timme på varje inlägg jag skriver, i vissa fall mer, i vissa fall mindre. Jag försöker blogga så mycket jag hinner och har ork och lust med. 

17. Nämn en negativ sak med bokbloggandet.

Att det ibland tar sådan tid och att det lätt blir till ett krav och måste att prestera bra och uppdatera mycket. Det gör det hela mycket tråkigare. När prestationsångesten är i farten helt enkelt! 

18. Vad är det roligaste med att bokblogga?

Det finns så mycket bra och positivt med att bokblogga! Först och främst - alla fantastiska bokbloggare där ute som man träffar på hela tiden överallt. Jag träffar inte bara mina gamla och kära bokbloggarvänner, utan stöter också på nya titt som tätt. Ni är helt underbara och verkar alla så snälla och trevliga. Jag älskar att få prata med er, vi kommer alltid så bra överens. Jag har lärt känna flera bra vänner tack vare min bokblogg. Något annat härligt är all respons och alla fina kommentarer. Jag älskar att få en kommentar, vad det än står, och blir alltid så himla glad. Det betyder supermycket! Och att få dela med sig av sina läsupplevelser och diskutera sina åsikter med likasinnade samt ge och få tips. Det är absolut bland det bästa! 

19. Sprid kärleken vidare! Nämn tre bokbloggar du gillar.

Bortsett från de jag nämnde tidigare så tycker jag också om:
Nellons bokblogg
Bokparadiset
Dolas bokblogg 

6 kommentarer:

 1. Vilket bra inlägg och vilken bra idé det hela med att låta andra få blogga om bloggande. ;) :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hojta till om du vill vara med du också ! i slutet av augusti och framåt finns lediga datum ^^

   Radera
 2. Vilken himla rolig idé! :) Jag tycker det är kul att få höra om varför andra valde att börja bokblogga. Sen är det också kul att du inte "bara" skriver om böcker utan även har såna här inlägg. ^^

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ska du ha ! Det är så roligt att göra det också och att få läsa allas i lägg varje vecka :)

   Radera