torsdag 23 juli 2015

Filmhistoriens vackraste bibliotek

För 3 veckor sen skrev jag inlägget 33 böcker du borde läsa baserat på dina favoritfilmer och nu ska jag än en gång göra små kopplingar mellan böcker och filmer. Den här gången har jag hittat en artikel som handlar om olika bibliotek som man kan se i klassiska filmer. Jag har plockat ut mina favoriter och om du vill se resten av de listade biblioteken kan du klicka in dig här .

Här är mina favoriter från listan, inte i någon speciell ordning.


Breakfast club. Så snyggt skolbibliotek skulle jag också ha velat ha! Men i det här fallet är det nog filmen som gör biblioteket intressant. 


Biblioteket i The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore är ju bara för underbart ! 


Dr Who får också plats på listan med bl.a detta bibliotek stor som en planet (kolla artikeln för ett till Dr. Who bibliotek)Och vad skulle en sån här lista vara utan Harry Potter. Första bilden är tagen ur biblioteket där filmscenerna är filmade nämligen Duke Humfrey's Library vid University of Oxford. SÅ. SNYGGT. Meet Joe Black är en film jag aldrig sett (med Brad Pitt i huvudrollen! hur har jag missat den) men blir mycket intresserad faktiskt. Även om biblioteket troligen inte står i fokus.


Blir också väldigt sugen att se Agora när jag ser detta vackra gamla bibliotek. 


I filmen The Music Man kan man se detta bibliotek. Här finns också den obligatoriska spiraltrappan. 


Biblioteket i Beauty and the Beast. Titta bara på det ! Visst, lite fusk är det ju att det är tecknat och inte riktigt.


Lägger ni märke till biblioteken i filmer ni ser och vilket är ert favoritfilmbibliotek ? 

2 kommentarer: