Magiska runor sprider bokbloggskärlek

Trevlig midsommar åt er alla ! Hoppas ni inte tagit ledigt från bloggläsandet under helgen för idag har det blivit Sara Elviras tur att berätta varför hon bokbloggar, att hylla en författare och såklart, tipsa er om hennes favoritbokbloggar. För att komma till hennes blogg, Magiska runor, klickar ni på bilden här nedan. 


1. Hur kom ditt bloggnamn till?

Jag ville ha ett namn som reflekterar vad bloggen mestadels kommer genomsyras av. Jag är totalnipprig på vikingar och speciellt runor och jag älskar magi och mystik av alla de slag. Så det är ämnen jag inspireras av och läser mycket om.

2. Hur länge har du bloggat och varför började du bokblogga?

Jag började blogga lite halvtamt och sporadiskt runt 2007, men det var för kanske 2 år sedan jag började bokblogga (på min förra blogg). Jag vet faktiskt inte riktigt hur jag fick nys om själva bokbloggandet, men jag tror jag måste ha snubblat in på någons bokblogg på något vänster och blivit inspirerad.

Så jag startade en bokblogg för att jag alltid har älskat böcker och tycker det är roligt att göra listor och dylikt. Dessutom ville jag utmana mig själv och försöka släppa på min osäkerhet (tycker det är jobbigt när andra läser vad jag skriver för jag har en totalt oskön, onödig prestationsångest).

3. Hurudant inlägg tycker du är roligast att skriva? (recensioner, tips, book haul...)

Att visa upp och skryta om sina fantastiska bokfynd är väldigt roligt tycker jag. (:

4. Hurudana inlägg tycker du är mest intressanta att läsa på andras bloggar?

Det är helt klart att läsa/se på andras book hauls.
Sen tycker jag om att läsa andras recensioner på böcker jag själv har läst, för att jämföra tycke och åsikter.


5. Beskriv din lässmak med 3 ord eller en bild.6. Idealboken - Hur ser den perfekta boken ut enligt dig? (längd, genre, handling, slut...)

Fantasy/historisk. ~300 sidor. Härliga, fantastiska miljöer, magi, natur, mystik, normbrytande personer, storslaget, tvist, oväntat slut.


7. Vilka intressen har du förutom läsandet och bloggandet?

Jag fotograferar en hel del, jag tecknar och målar när jag känner inspiration, ibland tillverkar jag smycken och jag tycker stenar (kristaller), tarot och magi är fasligt intressant.
8. Beskriv i text eller bild din favoritläsplats.

När jag bodde hemma hos min fader var mitt favoritställe att sitta i vårat pilträd och läsa, där fanns den perfekta grenen att sitta och luta sig mot också hängde grenarna ner runtikring med sina gröna blad och liksom skapade ett litet ”rum”. Det är min absoluta favoritplats att läsa på.

9. Vad läser du just nu?

Just nu läser jag Tusen år av fantasy : Resan till Mordor av Bo Eriksson.

10. Hylla en författare!

Just nu känner jag för att hylla Henrik Larsson. Hans Blodsarvet-serie är fantastiskt bra!

11. Hur många böcker läser du i året?

Det blir kanske blir runt 80-100 om året.

12. Använder du läsdagbok utanför bloggen?

Yesbox. Jag har en bok där jag skriver upp titel och författare, när jag började läsa boken, när jag avslutade den och mina tankar kring boken. Och jag använder dessutom både Goodreads och boktipset för att lista vilka böcker jag läst. Jag älskar listor som sagt...

13. Hur många rec.ex. får du i månaden ? Alt. Varför har du valt att inte ta emot rec.ex.?

Just nu tar jag inte emot några recex, pga. att jag precis har börjat med den här bloggen och vill få lite grund först. Men när jag hade min förra bokblogg så fick jag kanske 1-2 böcker i månaden.

14. Har du fått någon trevlig vänskap bland bokbloggarna? hur gick det till?

Jag har ingen nyfunnen vänskap med någon, men jag gillar hela bokbloggs-communityt och vänskapen som finns så emellan för att man har samma intresse.

15. Nämn en stund i ditt bokbloggande som du minns speciellt bra 

Det var när jag hade avslutat min förra bokblogg för att jag hade tappat lusten att blogg och kände lusten att ta bort den och göra någonting annat istället och när jag sedan började med denna blogg för några månader sen och kände hur mycket jag hade saknat att bokblogga. Det var en mysig känsla.

16. Hur mycket tid lägger du på din bokblogg? (per dag/ vecka eller per inlägg)

I början så här har det blivit ganska mycket för att fixa till allt som jag vill ha det. Men sen är jag generellt seg på att skriva. Skulle uppskattat att jag kanske lägger en 1-2 timmar om dagen i snitt. Beror vad och hur mycket jag skriver också.

17. Nämn en negativ sak med bokbloggandet.

Det är att det ibland känns som att det är press på en att läsa så mycket som möjligt och hänga med i svängarna om de nyaste, nyaste böckerna. Men jag tror jag får den känslan när jag har blivit alldeles för insnöad i bokbloggandet.

18. Vad är det roligaste med att bokblogga?

Främst att få dela med sig av sitt intresse och dela det med likasinnade. Och att få kommentarer och uppskattning på det man skriver. Det är fint.

19. Sprid kärleken vidare! Nämn tre bokbloggar du gillar.


A Fantasy Reader
http://afantasyreader.blogspot.se/

Vargnatts bokhylla
http://vargnattsbokhylla.blogspot.se/

Fantasygrottan
http://fantasygrottan.blogg.se/

Kommentarer

 1. Det var väldigt roligt att göra det här samarbetet med dig!
  Hoppas du haft en trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jättekul att du ville vara med ! Hoppas du också har haft en fin helg :)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Always have something to look forward to

Bellas Bokblogg sprider bokbloggskärlek

In my book bag