Bokbloggskärlek med Ladys library

Idag har jag glädjen att presentera en relativt ny bokbloggare vid namn Elsa Maria. Välkommen till bokbloggsvärlden, den bästa av alla vill jag påstå! Klicka på bilden nedan för att komma till hennes härliga blogg Ladys library.Varför började du bokblogga?


Jag har alltid läst mycket och diskuterade ofta böcker med mina föräldrar när jag bodde hemma. Jag arbetade även extra i bokhandel när jag studerade och diskuterade mycket med kunderna där. När jag slutade i bokhandeln saknade jag de där diskussionerna kring böcker jag har läst och startade i vintras då en bokblogg för att kunna möta andra bokintresserade.
Tidigare hade jag ägnat en stor del av fritiden till att träna, men en olycka för ett år sedan gjorde så jag fick dra ner på träningen. Jag gick från att träna åtta pass i veckan till att träna två gånger i veckan och kände att jag ville ha något nytt att göra på fritiden.

Hur länge har du bloggat och hur kom ditt bloggnamn till?


Jag började blogga i 29 december 2014, så bloggen har enbart funnits i ungefär fem månader.
Jag ville gärna döpa bloggen till något på engelska, då jag tycker mycket om England. Först tänkte jag välja namnet Wuthering books, då jag tycker wuthering heighs är så fint både som boktitel och som låttitel. Men det namnet gick inte att välja och när jag skulle gå och lägga mig den kvällen dök helt plötsligt Ladys library upp i huvudet. Jag tyckte det lät så vackert så jag valde det.

Hurdana inlägg tycker du är roligast att läsa på andras bloggar?


Jag tycker om att läsa om bookhauls samt när andra skriver om nya böcker som ska ges ut, jag har nämligen själv inte så bra koll på alla nyheter utan läser mig ofta till det på bokförlagens instagramsidor och på andras bokbloggar.

Beskriv din lässmak med tre ord eller bild?

Idealboken - Hur ser den perfekta boken ut enligt dig ? (längd, genre, handling, slut..)


Min idealbok är en roman med en huvudperson som kör sin egen stil och inte är som alla andra, som dessutom är intresserad av läsning och musik. Boken ska vara lätt att komma in i och den ska inte sluta bra för alla karaktärer.

Vad har du mer för intressen, förutom läsandet och bloggandet?


Jag tycker om att skriva. Jag skriver en del noveller och håller även på med en längre text. Jag skriver främst för att jag tycker det är kul.
För övrigt ägnar jag fritiden åt att virka, löpträna, laga mat, dansa och umgås med vänner.

Favoritläsplats?


Min favoritläsplats är inte ett speciellt ställe,  utan är egentligen var som helst där jag kan krypa ihop under en filt med en kopp te. På somrarna brukar jag dock hellre ligga i en liggstol i skuggan med en iskaffe.Vad läser du just nu?


För tillfället har jag nyligen börjat på Falleri fallera falleralla av Carin Gerhardsen, den åttonde och sista delen i Gerhardsens serie om Hammarbypolisen. Jag har läst alla tidigare böckerna i serien och kommer förmodligen läsa extra långsamt i den här mot slutet, då jag inte vill att serien ska ta slut.

Hylla en författare!


Jag vill hylla Haruki Murakami, som bland annat ligger bakom en av mina absoluta favoritböcker; Norwegian wood. Murakami har alltid väldigt intressanta huvudpersoner i sina böcker; oftast unga människor som inte riktigt har hittat sin plats i livet. Han blandar vardagliga händelser med surrealism och lyckas nästan alltid väva in musik och annan litteratur i sina böcker.

Hur många böcker läser du om året?


Nuförtiden läser jag oftast cirka 65 till 70 böcker varje år. I år har jag satt som mål att läsa 75 böcker, men jag funderar på att öka till 80 stycken, för att utmana mig själv. När jag gick i högstadiet minns jag att jag på sommarloven alltid försökte läsa fler böcker än vad jag hade gjort på sommarlovet året innan. Något sommarlov läste jag 43 böcker.

Använder du läsdagbok utanför bloggen?


Jag skriver in alla böcker jag läser på mitt konto på goodreads, främst för att jag ska ha koll på hur många böcker jag läser under ett år.

Nämn en stund i ditt bokbloggande som du minns särskilt bra?


Jag minns så väl när jag fick min första kommentar på ett inlägg.  Det kändes stort då!

Hur mycket tid lägger du på din bokblogg?


Det här har jag haft lite svårigheter med; när det är mycket som händer i livet, har jag haft svårt att hitta tiden till att blogga. Under vissa perioder har jag till exempel haft väldigt mycket på mitt jobb. Jag har satt som mål att skriva ett inlägg per dag ogh ofta skriver jag det när jag kommer hem på kvällarna och då lägger jag kanske 20-30 min varje dag på att skriva ett inlägg.
Jag får dock många idéer till inlägg när jag åker tåg och skriver då ner dessa som utkast.

Nämn en negativ sak med bokbloggandet?


Det enda negativa jag kan komma på är just när jag känner att tiden inte finns till för att kunna skriva långa välformulerade inlägg med många bilder.

Vad är det roligaste med att bokblogga?


Alla människor jag har fått kontakt med. Det går att prata böcker med folk som bor i helt andra delar av Sverige och även i andra länder, som jag förmodligen inte skulle ha träffat om det inte vore för bloggen.

Nämn tre andra bokbloggar!


Ewelinas bokblogg - vi har ganska liknade smak när det gäller böcker: http://ewelinasbokblogg.blogspot.se/

Elviras The world I live in som skriver bra om ungdomsböcker: http://mylifestylebyelvira.blogspot.se/

Helena på Fiktiviteter - jag har fått många bra boktips på den bloggen: http://www.fiktiviteter.se/

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Always have something to look forward to

Bokbloggsjerka - fyra boksläpp jag ser fram emot

Slutet på To Kill A Mockingbird och read alongen