Ljudböcker - yay eller nej ?

Jag promenerar varje dag till jobbet, vilket betyder 40 minuter varje dag. Skulle gärna spendera den tiden med att läsa, så jag har börjat kolla runt lite efter ljudböcker. Har hört mycket bra om storytel men tydligen kan man inte använda det i finland, surt. Mitt problem är att jag yrar väldigt mycket då jag går. Tänker lätt på andra saker och glömmer snabbt var min tanke började. Lyssnade en gång på Ellen Degeneres bok men kunde missa flera "sidor" innan jag märkte att jag glömt att lyssna.

Så nu vänder jag mig till er.

Vad tycker ni om ljudböcker ? Varifrån köper ni era ljudböcker ? Har ni svårt att koncentrera er då ni lyssnar ? Varför gillar ni ljudböcker eller varför gillar ni dem inte ? Kommentarer

 1. Det finns en hel del klassiker att ladda hem gratis om det är nåt sånt man vill lyssna på. Sen finns ju typ alla andra böcker också att ladda ner om man inte är så kinkig med rättigheter. Själv lyssnar jag en del på ljudböcker, men får panik över att de alltid läser så himla långsamt så jag kör alltid på dubbla hastigheten i mobilen. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det här med läshastigheten reagerade jag också på, smart gjort ! Kanske jag skulle kunna börja med klassikerna faktiskt, tack för tipset ! :)

   Radera
 2. Jag gillar ljudböcker igen. Hade en lång period då jag inte kunde koncentrera mig. Men sedan när jag mådde dåligt för två månader sen efter att vovven fick somna in, då behövde jag något för att hålla tankarna upptagna när jag var ute och promenerade med lillhunden. Då skaffade jag Storytel och kunde träna upp det igen, att faktiskt lyssna på någon som läste. Så nu kan jag njuta av dom igen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Storytel låter verkligen riktigt bra, jättesynd att det inte funkar i finland. Och om det finns någon finsk motsvarighet skulle säkert alla böcker vara på finska och nej det orkar jag inte lyssna på :D tack för din kommentar, ska nog försöka ge ljudböckerna en chans :)

   Radera
 3. ja testa mofibo gratis i februari tror jag, o ja har samma problem som du att ja glömmer att lyssna. tror de måst va nån träningsgrej att man lär sig så småningom...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det kan nog stämma att man vänjer sig efter ett tag. Tog ner mofibo nu o ska prova de i 2 veckor och se hur det känns :) tusen tack för tipset!

   Radera
  2. oh de fanns i finland? nice! di har engelsfors trilogin som ljudbok som e riktigt bra bara man speedar upp ti typ x2

   Radera
  3. Jo tydligen funka den här också, skönt ! Okej ska kolla upp den :D Thx!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

In my book bag

Bellas Bokblogg sprider bokbloggskärlek

Always have something to look forward to