Läsrapport: Mer barn- och ungdomsböcker i maj


Det gick inte alls så bra som jag ville i Snowglitters lästema som jag hängde med på. Jag satsade alltså på barnböcker och skulle gärna ha velat läsa fler än jag gjorde. Men nu fick jag absolut mersmak för de fina gamla barnböckerna som står i mina barndomshyllor. Det är ju så nostalgiskt att läsa dem igen. Tack till Sandra som inspirerade till sån mysig läsning!

Nåväl, här är de böcker jag faktiskt läste.

Fyra av Beatrix Potters böcker om Pelle Kanin och hans skogsvänner. Land of Stories läste jag visserligen också men eftersom jag fokuserade på barnböcker räknade jag inte den till temat. Läste också några sagor ur H.C Andersens sagor. 


Else-Marie och småpapporna av Pija Lindenbaum. Älskar detaljerna i bilderna i den är boken! Det finns massor att titta på; pappornas små strumpor, roliga fotografier på väggarna och andra små detaljer. 


Mumin gör så gott han kan. Fick den här av min mormor till min senaste födelsedag. Boken är visserligen inte skriven av Tove Jansson, vilket självklart märks. Men den var överlag en mysig barnbok om Mumin och Sniff som ska övernatta i skogen. 


Barna Hedenhös reser till Paris. Barna Hedenhös är en bokserie som jag inte läst som liten men på senare tid blivit riktigt fascinerad av. Bilderna och detaljerna är underbara! Ska absolut försöka samla på mig de resterande böckerna. Nalle Puhs lilla instruktionsbok. Nalle Puh räknas väl till barnböcker även om man kanske måste vara i en viss ålder för att förstå humorn i Puhs kloka ord. Här får man t.ex. läsa ''De som är smarta, som har Hjärna, begriper aldrig någonting." Nalle Puh går alltid hem hos mig. 


Kommentarer

  1. Alltid roligt att återupptäcka gamla favoriter! Nu inspirerades jag också till att kanske försöka läsa lite mer barnlitteratur snart, så mysigt ju!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller hur ! Åh så roligt, visa gärna upp vilka finingar du hittar att läsa i framtiden :))

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Always have something to look forward to

Bokbloggsjerka - fyra boksläpp jag ser fram emot

Slutet på To Kill A Mockingbird och read alongen