Stephen King tips ?

Är inne i världens Stephen King period just nu, minns inte hur det började men här är jag nu. Har en lång lista på böcker jag är intresserade av men har sån beslutsångest med var jag ska börja. jag har alltså inte läst nån av hans böcker tidigare.

Några jag är mest sugna på just i denna stund är 22/11.1963, dead zone, mr mercedes, the girl who loved tom gordon, misery, carrie. 

Har sett att många läst mycket King så därför frågar jag er:


Vilken är den bästa ? Eller vilken skulle du rekommendera att man börjar med som första King bok? Eller vilken är sämst. Ska de absolut läsas på originalspråk eller går svenskan också ? 

Gick runt på loppisar i stan på jakt efter Kings böcker men hittade endast en. Boken var Stark och fastän den inte lät som en av de mest intressanta historierna köpte jag den ändå. Den kostade mig endast 50 cent så det var inte så svårt val att göra.

Hittade dessutom dessa idag, alltså hur snygga kan böcker bli ! klicka på bilden för att komma till sidan.

Kommentarer

 1. King är ju lite av en husgud hemma hos mig :) För mig har det gått bra att läsa alla på svenska, men då har jag aldrig testat engelska med just honom än så jag har inget att jämföra med. Den bok som fick mig att fastna när jag var i tonåren och lånade böcker av min styvmamma var Sömnlös, en som annars inte verkar vara så poppis har jag fått för mig. Men annars gillar jag Under kupolen, som ju är en riktig tegelsten. Varsel är riktigt bra, Det är också riktigt bra, men också tjock. Jag tycker det är jättesvårt att säga någon som är bra att börja med när jag själv varit så inne i hans bokvärld så länge. Flickan som älskade Tom Gordon läste jag ju ganska nyss och hade hört att den inte skulle vara så bra, men jag blev positivt överraskad :).
  Oj, nu har jag lämnat en novell..nu ska jag sluta :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dina fina tips, ska hålla dem i minnet när jag väljer vilken bok att börja med :D flickan som älskade tom gordon är jag riktigt sugen på så roligt att du gillade den :) jaa det är svårt att sluta prata om nåt man är intresserad av när man väl börjar :D dina noveller är välkomna när som helst!

   Radera
 2. Precis som för Vargnatt så är King lite av en husgud här också. Ända sedan jag läste min första King (Död zon i mitten av 80-talet) så har han varit min självklara favorit. Jag har skrivit mycket om hans böcker på min blogg, men två inlägg handlar bara om honom.

  Topp Tio rekommendationer till den motsträviga King-läsaren http://bokslut.blogspot.se/2013/11/topp-tio-rekommendationer-till-den.html
  Topp tio böcker av Stephen King http://bokslut.blogspot.se/2012/07/topp-tio-bocker-av-stephen-king.html

  En del böcker är med på båda listorna, men något bra borde du hitta där :)

  SvaraRadera
 3. Tusan tack för tipsen och länkarna, fick absolut mycket att tänka på nu :D kommer bli så spännande att läsa nån av böckerna på dina listor :) jag håller er uppdaterade här då jag läst nån :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Always have something to look forward to

Bellas Bokblogg sprider bokbloggskärlek

In my book bag