Bokbloggsjerka om hur jag kommit dit jag är idag

Dagens bokbloggsjerka på ALKB lyder såhär: När började du läsa och varför fortsatte du att läsa så mycket som du gör? 

Let me explain. 

Jag har hela mitt liv varit en nattmänniska. Älskar att vara vaken efter alla andra gått och lagt sig. ''Don't be afraid to walk alone, don't be afraid to like it'' sjunger John Mayer och detta lever jag efter. Jag trivs så bra ensam och njuter varje kväll då jag får låsa in mig på rummet efter en arbetsdag. 

Så alltså, vad gör man när alla andra sover, det är sent 90-tal vilket betyder att du inte har all världens elektronik på rummet. Man måste vara tyst men ändå ha något att göra. Jo, då läser du. Det här var nog orsaken till att jag började läsa i 9,10 års åldern. Jag var tvungen att underhålla mig på något sätt. Lånade böcker på biblioteket som ofta handlade om fotboll eller så läste jag gärna mammas gamla Kittyböcker. 

Intresset svalnade i högstadiet/gymnasiet men kom tillbaka för typ 5 år sen. Då upptäckte jag Nicholas Sparks. Perfekta böcker för mig som läser långsamt. Man behöver inte tänka så mycket på det man läser men får ändå en fin läsupplevelse. Dan Brown gav mig senare den utmaning i läsandet som NS inte gav. Och härifrån gick det bara uppåt. Intresset är nog på topp idag. Fastän själva läsandet fortfarandet går mycket långsamt, men jag njuter av att läsa i min egen takt och det är väl det viktigaste. 


Kommentarer

 1. Härligt att veta att jag inte är den enda nattmänniskan! Och läsa ska man göra i sin egen takt, det viktiga är ju att man tycker om att läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul! Jaa det är något med mörkret och tystnaden som jag dras till :)

   Radera
 2. Läsning är ingen tävling. Däremot kan det vara en utmaning :)

  SvaraRadera
 3. Jag är också en riktig nattuggla! Det är så härligt att vara vaken när resten av världen utanför har lagt sig, då är det fridfullt och bra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa, visst är det roligt att umgås bland folk också men lite ensamtid är väl behövligt :)

   Radera
 4. Vilket härligt inlägg. Känner igen mig så väl i det där. Och visst är det härligt att hitta en författare som passar en så väl. Nicholas böcker eller ja de få jag hunnit med att läsa är ju så fina. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket ! :) vad roligt att höra positiva ord om sparks böcker, tycker verkligen mycket om dem :)

   Radera
 5. Läsning är verkligen underbart, finns nästan inget bättre än när man hittar en författare som är som klippt och skuren för en. ;)

  SvaraRadera
 6. Så många böcker, så lite tid...

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja man önskar ju att man hann läsa en bok per dag hela året. men jag skulle nog inte njuta av böckerna lika mycket då tror jag :)

   Radera
 7. Jag låg ofta och smygläste när jag skulle sova och Kittyböcker har jag läst många! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. samma här, Kittyböckerna var så spännande så man var yngre. Vågar inte läsa någon nu ifall jag förstör mina fina minnen :)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Always have something to look forward to

Slutet på To Kill A Mockingbird och read alongen

Bokbloggsjerka - fyra boksläpp jag ser fram emot