En HSPs bekännelser - Insert happy dance


HSP, highly sensitive person eller högkänslighet är ett personlighetsdrag som ca 20% av jordens befolkning har. Att vara högkänslig är som allt annat väldigt individuellt men i hopp om att någon ska kunna känna igen sig och börja förstå sig själv bättre tänkte jag dela med mig av min personliga vardag som HSP.

 ★   ★   ★

Idag tänkte jag prata glädje. Att vara känslosam betyder inte bara att man har lättare för att gråta eller vara ledsen utan också att man känner glädje väldigt starkt. Jag kan sitta och le för mig själv åt ett fint väder och dansa som en galning när jag hör en bra låt (så länge jag är ensam just då). Så idag vill jag dela med mig av några låtar som får mig att dansa. De här låtarna gör mig glad på ett sätt som bara musik kan. De får mig att glömma allt annat och dansen är ett sätt för mig att vara kreativ och framför allt barnslig. Lite som när jag var liten och låtsades vara Britney framför spegeln. Den känslan strävar jag efter. Dansen ska vara galen, överallt och spontan. Det går inte att planera in det här utan plötsligt bara är jag där mitt i det. En underbar känsla av att allt är gott. 

(Klicka på låten för att komma till spotify)

Dexys Midnight Runners - Come on Eileen 
Panic At The Disco - Hey Look Ma I Made It
La La Land Cast - Another Day Of Sun
New Rules - Dua Lipa
Feel It Still - Portugal. The Man
Brother - Matt Corby
High five - Sigrid 
Show Me How You Burlesque - Christina Aguilera

En annan gång blir det låtar att gråta till. Då jag kan bestämma mig för vilka av alla hundratals jag ska ta med.

Kommentarer

  1. Förr kunde jag bli helt galet glad av någon låt, men på senaste åren har dendär "sprittande glädjen" inte riktigt kommit av musik, undrar varför! Jag har aldrig varit den som gråter p.g.a. någon låt, men jag har blivit lite off gällande musik överlag tycks det som. Hmm! :) Funderade faktiskt på detta här en dag, månne jag inte hört låtar som riktigt fått liv i mig på länge, har jag eller musiken ändrats? Lite lördagsfilosofier här :D.. Avicii har annars varit ganska högt på listan över skuttig musik :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Intressant, för mig har det också gått i perioder lite. Jag kan ha haft flera år då jag inte känt den här glädjen av musik men då kan den istället ha kommit i lite liknande former genom tv-serier eller upplevelser. Intresset ändrar väl lite hela tiden antar jag :) kul att höra att du också har funderat kring det här! Och jaa, ett par år var Avicii helt klart i toppen!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Always have something to look forward to

Att skriva i böcker - yay eller nej ?

Skugga och svalka av Quynh Tran