Tankeregn - Dear Evan HansenBoken Dear Evan Hansen baserar sig på musikalen med samma namn med Ben Platt som Evan. En familj, en skola, ett helt samhälle sörjer. En ensam pojke får en bästa vän. Är det möjligt att själv börja tro på en lögn om man säger den tillräckligt ofta ? 
  • Jag lyssnade på den här som ljudbok och kan verkligen inte tänka mig ett bättre sätt att uppleva Dear Evan Hansen. Boken är uppläst av två killar, en som läser Evans kapitel och en Connors. Så finns det också några korta snuttar från musikalen. Så himla underhållande och fint.
  • Och på tal om musikalen, alla böcker borde ha ett soundtrack! Jag har hört rätt så mycket på musikalen men det är först nu efter att ha läst boken som alla låtar får mening. Det har gjort det här till en oförglömlig läsupplevelse. 
  • Med det sagt måste jag ändå erkänna att jag har en stor klump i magen under läsningen pga. lögnerna som bara blir fler och större. Man bara går och väntar på när han ska bli avslöjad och hur illa det ska vara. Och det ger mig lite smått panik. Men det är det enda negativa jag har att säga. 
  • Dear Evan Hansen tar upp viktiga och tunga ämnen som utanförskap och självmord. Boken har ett fint budskap om att ingen borde känna sig ensam, att ingen ska kunna försvinna utan att någon märker. Det är känslosamt, aktuellt och äkta. Drömmen är att någon gång kunna se musikalen. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Always have something to look forward to

Att skriva i böcker - yay eller nej ?

Fall Into Fantasy 2019