How i Choose My Books Tag

Hittade den här taggen här för flera veckor sen och nu tänkte jag svara på den. Dock har jag översatt den och svarat på svenska.


Plocka upp en bok med blått omslag ur hyllan. Varför köpte du den boken ? 
Jag har faktiskt inte köpt den här utan fått den av min man när han var i Sverige för nåt år sen. Har inte läst den än men vill verkligen göra det snart, speciellt efter att jag har hört så himla mycket bra om serien som baserar sig på boken.


En bok du inte trodde du skulle tycka om men sist och slutligen gillade. Varför läste du den trots de låga förväntningarna ? 
Half Bad köpte jag i Umeå som ett spontanköp eftersom den inte hade någon text på omslaget, varken fram eller bak och när jag läste första sidan visste jag att jag ville läsa den. Hade då inte hört nåt om den men när jag kom hem fick jag höra att min vän Cassandra hade läst den och inte gillat. Så jag hade höga förväntningar samtidigt som jag var beredd på att bli väldigt besviken. Men som många av er säkert vet så älskade jag den och hela serien blev min absoluta favoritserie.


Stå framför din bokhylla med ögonen stängda och välj ut en bok på måfå. Hur upptäckte du den här boken ? 
Den är en av de många böcker som jag sett runt om på bokbloggar, bara hört bra saker om och beställt i någon stor bokbeställning. Och som sen också bara står i hyllan och väntar på rätt timing.

En bok som någon personligen har rekommenderat åt dig. Vad tyckte du om den ? 
En man som heter Ove har jag inte hemma för den rekommenderade min mamma och pappa åt mig så jag lånade den av dem också. Jag blev jätteförvånad över att upptäcka att fina Ove om och om igen försöker begå självmord och att det var det boken i stort handlar om. I början hade jag svårt för den men när jag sen började varva läsandet med ljudboken gillade jag den väldigt mycket !


En bok du upptäckte via en bokblogg/booktube. Levde den upp till förväntningarna ? 
Det här var en av de första böckerna jag köpte tack vare tips från andra bokbloggare. Den gav mig obehagskänslor och en stor klump i magen men är absolut en av de mest minnesvärda läsupplevelserna jag någonsin haft.


Plocka upp en bok vars titel består av ett ord ur hyllan. Varför drogs du till den här boken ? 
Applegates tidigare bok The One and Only Ivan älskade jag så när hon släppte en ny bok köpte jag den direkt. Har dock inte läst den här ännu. Som så många andra.



En bok du upptäckte genom en film/serieadaption. 
En av mina favoritfilmer of all time är A Walk to Remember. När jag sen upptäckte att den baserar sig på en bok gjorde jag min första egna adlibrisbeställning. Undens tid är också den som gjorde att jag återupptäckte min kärlek till läsandet. Även om jag inte alls gillade boken lika mycket som filmen.



Vilken är din absoluta favoritbok/serie. När läste du den och vad var det som gjorde att du läste den?
Hade min livs bästa läsupplevelse i juli 2015. Också den här fick jag upp ögonen för genom bokbloggar och speciellt genom Malin som instagrammar under namnet pagge (som förövrigt också är himla kick-ass och ger mig de bästa boktipsen med sina snygga bilder).


Kommentarer

  1. Vilken kul tag och intressant att läsa dina svar :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja den var rolig att svara på :) kul att du gillade ! Gör den du också :D

      Radera
  2. Oj, oj, flera av de här har jag olästa hemma... Men någon gång blir det nog av! :) Jättekul att läsa dina svar! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Roligt att du gillade :D de jag har läst av de här är såå bra !

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Always have something to look forward to

Bokbloggsjerka - fyra boksläpp jag ser fram emot

Bellas Bokblogg sprider bokbloggskärlek