Jag ska bara..

Jo, jag ska blogga snart. Sammanfatta Fall Into Fantasy läsaloten, recensera Miss P, visa lite annat boknördigt men just nu vill jag bara läsa Björnstad. Så jag tänker prioritera denna fina bok och skriva nån annan dag.

Ett litet sidospår bara.. Visst har det varit de svenska författarnas år iår ? Jag som tidigare inte alls gillat att läsa svenska böcker, varken på originalspråk eller böcker som är översatta till svenska. Nej jag har haft svårt att koncentrera mig, tyckt att språket känns för lätt och inget har varit unikt. Och i år har vi Anna Jakobsson Lund, Anna Ahlund och nu Fredrik Backman. Alla tre kommer vara i toppen av favoritlistan när året är slut, det vågar jag säga fastän jag bara läst 1/4 av Backmans Björnstad ännu. Och sen ser jag så mycket fram emot att läsa Ingen normal står i regnet och sjunger. Och fortsättningen av PAX-serien, bok 5 är näst i tur. Och jaa, Jack har jag just köpt hem också!

Kanske är jag tio år sen att upptäcka den svenska litteraturen eller kan det vara så att den är extra bra just nu ?


Kommentarer

 1. Å har du köpt Jack?! SÅ BRA BOK. Ingen normal och Pax också iochförsig. Klart en får strunta lite i bloggen om en bra bok lockar ;D men kul att höra från dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den var på rea på adlibris och eftersom jag tror väldigt mycket på svensk litteratur nu var jag tvungen att köpa den ! Ingen normal måste jag köpa snart :D

   Radera
 2. Jag skulle nog vilja påstå att det faktiskt är ovanligt mycket bra i år. Förutom de du redan nämnde så var både Johanna Thydells och Sara Ohlssons senaste riktigt bra, Christoffer Carlsson, Christine Lundgren... Håller också på med Björnstad nu och han skriver ju bättre än nånsin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Älskar att jag har så mycket bra framför mig ännu. Thydells och Carlssons nyaste har ju verkligen folk gillat ! Äsch så dyrt det börjar låta nu, sluta tipsa..

   Radera
 3. Björnstad verkar så bra, jag läste En man som heter Ove i somras och vill verkligen läsa mer av Backman :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är så bra! Det är faktiskt den första boken jag läser av Backman men jag kommer absolut läsa mer efter den för han skriver så bra :D

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Fall Into Fantasy 2019

Always have something to look forward to

Fall into fantasy 2018