Böcker som blivit förbjudna

Denna vecka är det Banned books week och igår hittade jag en lista på 10 böcker som vid flera tillfällen blivit förbjudna eller censurerade av olika orsaker. Jag kommer ta upp ett några stycken och om ni är intresserade att läsa hela listan hittar ni länken i slutet av inlägget.


And tango makes three är en barnbok som handlar om två manliga pingviner som uppfostrar ett barn tillsammans. Boken publicerades 2005 men har för följande orsaker blivit bojkottad av förlag och bokhandlar: homosexualitet, anti-familj, religiös synvinkel och opassande för målgrupp.


The perks of being a wallflower har förbjudits och censurerats för att den innehåller droger och alkohol, svordomar, homosexualitet och för att den ses som opassande för målgrupp. 


The Absolutely True Diary of a Part-Time Indian är en biografi-ish historia om livet som ung Indian. Han har alltså skrivit den om sitt eget liv men boken har ändå censurerats för att innehållet ses rasistiskt och våldsamt och för att språket uppfattas som kränkande. 


Också The Hunger Games ryms med på den här listan på förbjudna böcker. Här är de inte så otippade orsakerna våld och okänslighet med mera. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Always have something to look forward to

Slutet på To Kill A Mockingbird och read alongen

Bokbloggsjerka - fyra boksläpp jag ser fram emot