Zellys bokblogg sprider bokbloggskärlek

Än en gång har jag strulat till det när det kommer till Mer kärlek åt bokbloggare. Gårdagens inlägg som jag fått av Zelly blev av någon konstig anledning inte publicerat så här kommer det idag istället. Veckans gästbloggare är ingen mindre än Zelly med den underbara bloggheadern. Klicka på bilden nedan för att komma till hennes blogg. 1. Hur kom ditt bloggnamn till?
Jag hade väldigt svårt att komma på ett bloggnamn till min blogg. Jag ville ha något som skulle reflektera att det var just en bokblogg som jag har. Jag funderade och funderade, och sen tog jag helt enkelt mitt smeknamn Zelly och la till – s bokblogg. Mer kreativt än så blev det helt enkelt inte. Jag har länge funderat på att döpa om min blogg till något annat men det står helt stilla, vet inte vad jag skulle döpa om den till iså fall som klingar bra med böcker, tips mottages gärna :).  Trots att jag skulle kunna tänka mig att byta namn verkar det lite krångligt också.


2. Hur länge har du bloggat och varför började du bokblogga ?
Jag startade min blogg 1 januari 2013. Jag hade en personlig blogg i några år där jag skrev om allt möjligt. Men jag tappade motivationen helt att skriva i den, jag hade länge funderat på just en bokblogg så jag tog äntligen mitt förnuft till fånga och startade den, har inte ångrat en endaste sekund. 


3. Hurudant inlägg tycker du är roligast att skriva ? (recensioner, tips, book haul...)
Allt är roligt att skriva tycker jag, men visst varierar det ibland. Ibland 
kan jag tycka att det är svårt att skriva en recension på en bok jag precis läst men det brukar ta sig även det.


4. Hurudana inlägg tycker du är mest intressanta att läsa på andras bloggar ?
Book huals är alltid roligt att titta på, speciellt de som lägger upp en video som de filmat på sina inköp. Men annars så tycker jag att det är kul att läsa de flesta inlägg som bokbloggare skriver.


5. Beskriv din lässmak med 3 ord eller en bild.
ALLT.
6. Idealboken - Hur ser den perfekta boken ut enligt dig ? (längd, genre, handling, slut...)
Den perfekta boken är på en 300-350 sidor. Jag är inte främmande för tegelstenar men föredrar ändå att böckerna ligger på en 300-350 sidor. Den har oväntade vändningar och slut, inte för klichéartat och för uppenbart slut. 


7. Vilka intressen har du förutom läsandet och bloggandet ?
Jag tycker om att gå långpromenader, speciellt nu i hösten. Jag har på sista tiden börjar öva på att skriva med kalligrafi, jag har alltid fått höra att jag skriver väldigt fint och just kalligrafi har jag velat lära mig, så jag håller på att öva på det hur nördigt det än må låta :). Tittar på tv-serier och filmer, just nu håller jag på att titta på Sons of Anarchy, jag tittade aldrig på den när den gick på tv, men nu är jag helt fast framför Netflix.


8. Beskriv i text eller bild din favoritläsplats.
Jag vill köpa mig den perfekta läsfotöljen, men än har jag inte hittat någon som jag fastnat för och som passar in i mitt vardagsrum. Så i stort sett all min läsning sker i soffan, och även en hel del i badet. 

9. Vad läser du just nu?
Just nu håller jag på med Röd drottning av Victoria Aveyard. 

10. Hylla en författare!
Carlos Ruiz Zafón hyllar jag så fort jag får chansen. Jag bokstavligen avgudar hans böcker. Varje gång jag ser hans böcker i min bokhylla leer jag till eftersom jag tycker om hans böcker så himla mycket.


11. Hur många böcker läser du i året ?
Ca 100.


12. Använder du läsdagbok utanför bloggen?
Det enda utöver bloggen som jag använder är Goodreads. Lägga gärna till mig om ni vill, xzellyx, heter jag där. 


13. Hur många rec.ex. får du i månaden ? Alt. Varför har du valt att inte ta emot rec.ex. ?
Jag har blivit ganska restriktiv med att be om rec.ex samt att ta emot rec.ex om jag blir kontaktad. Jag burkar få ungefär en 4-5 i månaden och då är de flesta från underbara Modernista. De är så generösa och ett helt fantastisk bokförlag, jag kan inte hylla dem tillräckligt. Jag tog emot och bad om fler rec.ex förr men det blev liksom en stress med att hinna läsa dem alla, så därför har jag blivit väldigt restriktiv med vilka jag ber om. 


14. Har du fått någon trevlig vänskap bland bokbloggarna ? hur gick det till ?
Jag har inte träffat någon IRL, än. Jag hoppas få göra det så småningom. Men jag har genom bloggen fått en fin kontakt med flertalet bokbloggare, de är alldeles underbara allihopa. 


15. Nämn en stund i ditt bokbloggande som du minns speciellt bra (tävling, intervju med författare, fin kommentar, tråkig kommentar, ditt första inlägg, en stund då du funderat att sluta...)
Känslan när första kommentaren kom, och den personen valde att stanna kvar och fortsätta läsa bloggen, underbart. Och när första rec.exet damp ner i brevlådan var ju hur roligt som helst. 


16. Hur mycket tid lägger du på din bokblogg ? (per dag/ vecka eller per inlägg)
Jag skulle vilja lägga ner mer tid på bloggen, men i perioder blir det mindre då det ibland ät stressigt på jobbet. Jag sitter vid en dator hela dagarna på jobbet så det är inte alltid jag orkar sitta vid datorn när jag kommer hem, sedan har jag extrem jobbig huvudvärk som jag lider av väldigt ofta. Men jag försöker få upp ett inlägg om dagen (det händer inte alltid) och sedan på helgen försöker jag förbereda inlägg till veckan och surfa runt hos mina bloggkompisar och lämna avtryck hos dem. 


17. Nämn en negativ sak med bokbloggandet.
Att jag inte alltid finner tiden till den. 


18. Vad är det roligaste med att bokblogga ?
Alla underbara bokbloggare som finns. Jag har som sagt haft min blogg sedan 2013 och jag har aldrig fått en endaste negativ kommentar. Att någon inte alltid håller med mig i det jag skriver är en sak och jag respekterar deras åsikt och de min, men jag har aldrig fått en negativ kommentar, oerhört tacksamt. Verkligen varenda bokbloggare som jag har varit i kontakt med har varit så himla trevliga, stöttande, rara osv. En underbar värld att få vara del av. 


19. Har du några framtidsplaner/mål med din blogg ? (nå ett visst antal läsare, vinna priser, tipsa en annan läsare om deras framtida favoritbok..)
Det har jag inte, jag har min blogg som hobby för att jag tycker det är så roligt att få blogga om böcker och den fina gemenskapen oss bokbloggare emellan, så jag kommer att köra på som vanligt och hoppas att mina läsare tycker att det är tillräckligt. Men jag är inte främmande för tips och idéer som kan förbättra min blogg. 


20. Sprid kärleken vidare! Nämn tre bokbloggar du gillar. 
Åh jag vill nämna så många men okej då här kommer tre bokbloggar som jag alltid tittar in hos och har nog “känt“ längst. 


Kommentarer

 1. Roligt att läsa Zellys svar, och tack för länken, vad glad jag blir :)

  SvaraRadera
 2. Svar: Självklart! Mer än gärna :D Tack så mycket för att du vill göra det :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. fint ! inlägget kommer upp imorgon :)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Fall Into Fantasy 2019

Always have something to look forward to

Fall into fantasy 2018