izombie vol. 1


1. Allt du behöver veta - Det här seriealbumet har zombies, were-terriers, spöken, mumier, vampyrer och en förbaskat snygg regn-scen.

2. Flum -  Eftersom izombie är den första jag läst inom kategorin grafiska noveller/comics/seriealbum är det väldigt svårt för mig att veta vad som är bra och dåligt. Men jag tyckte verkligen om den ! Det märks att det är första volymen i serien eftersom den funkar mest om en introduktion till karakärerna, varelserna och platserna. Tv-serien och det här originalet är väldigt långt ifrån varandra i handlingen men det visste jag om innan jag läste serien så det gjorde mig inte så mycket. Även om jag älskar tv-seriens Liv mer än originalets Gwen. Sen måste jag ju såklart kommentera illustrationerna. Älskar dem! Tror verkligen att det här är min smak av färger, layout (runda bilder, ''promenader'' över hela uppslag) och stil när det kommer till grafiska noveller. Sen ett stort plus till sektionen på slutet där man får se artistens originalbilder och annat. Men, den var absolut för kort, skulle nog ha behövt ha alla 4 utkomna delar för att få en djupare handling.

3. Ord att minnas - i recensioner av serier av olika slag kommer jag i denna punkt istället dela med mig av ett exempel på hur illustrationerna kan se ut. Här ett uppslag där vi, och Gwen, blir introducerade till de olika varelserna i serien.
4. Tankar boken väckte hos mig - note to self: köp hem resten av serien ! och läs mera graphic novels överlag !

Kommer inte i det här skedet sätta nåt betyg eftersom jag inte har mycket att jämföra med när det kommer till serier. Men kanske jag uppdaterar recensionen i framtiden när jag fått en bättre uppfattning om vad som finns där ute.

Kommentarer

 1. Visst är det så att det är den här tecknaren som ritat introt till TV-serien? Ser ju väldigt likt ut om det inte är så annars...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jepp det stämmer att det är samma tecknare. Michael Allred heter han alltså som jag glömt att nämna :)

   Radera
 2. Va kul att du fått upp intresset för seriealbum, önskar att mer bokbloggare läste det!! =)

  Min mail är förresten miriam.tisander @ gmail.com =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är verkligen sugen på att läsa mer ! Fint, jag mailar dig ikväll :)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Always have something to look forward to

Att skriva i böcker - yay eller nej ?

Fall Into Fantasy 2019