Tankeregn - Equilibrium


Anna Jakobsson Lund skriver en bok om vänskap, familj, identitet, sexualitet och att inte lita på sig själv. Vi får följa Ari som flyr från sitt hem i hopp om att hitta sig själv och trygghet.


 • Det här är fjärde boken jag läser av Anna Jakobsson Lund och än en gång kan jag bara hylla hennes fantasi, skrivsätt och humor. Jag var nervös att jag inte skulle gilla den lika mycket som Systemet-trilogin, men jag blev inte besviken! Allt är så tydligt och inga beskrivningar känns onödiga (som jag ofta kan tycka i andra böcker, speciellt fantasy). 
 • Jag vill också nämna att jag uppskattar uppbyggnaden av boken så himla mycket. Omslaget är ett av de mest inbjudande jag nånsin sett, så snyggt och man vill ju bara veta allt! Boken har en karta som är jättefin i sin enkelhet, kapitlena är precis i min smak (runt 10 sidor), fonten är lättläst, tydlig och fin (vilket jag aldrig tidigare har lagt märke till i någon bok). Hela boken är en upplevelse, ett konstverk, från omslaget till baksidestexten och allt där emellan.
 • I Equilibrium finns en hel hög med fina karaktärer. Aris utveckling är bokstavligen magisk och det känns som en väldigt personlig grej att få följa. Isobel blir också en storfavorit, och otippat nog Nemander. Lene är också en sån karaktär jag oftast faller för: rolig och lite halvgalen. Dock blev jag aldrig bästa vän med Ezra, jag har såna enormt stora trust issues i min läsning (alltså oberoende av bok) så mitt hjärta säger att hålla Ezra på avstånd. Oftast har jag fel men om det var så eller inte den här gången vill jag inte avslöja. 
 • Slutligen vill jag bara lista fler saker jag älskar med den här boken för den är verkligen bara så bra. Jag älskar krafterna, tatueringarna, övningarna, diskussionerna angående könstillhörighet och fördomar. Jag vill att Equilibrium ska finnas på riktigt, att jag skulle få klä upp mig i de fantastiska kläderna, ta en drink i baren och bara njuta av en härlig show. 


"Kanske finns det mer än en plats att höra hemma på. Kanske kan Equilibrium vara en sådan plats."

Stort tack Anna för boken!

Kommentarer

 1. Visst är hon helt fantastisk i sitt skrivande! Längtar efter en ny bok!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa, det är så bra! Jag har ännu Czentes Omega kvar att läsa vilket jag är glad över :D

   Radera
 2. Jag har fortfarande inte plockat upp någon av hennes böcker fast jag så väldigt gärna vill läsa dem! Vet inte vilken jag ska börja med men trilogin känns som ett bra val. Tack för en fin recension! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då har du många fina lässtunder framför dig! Jaa, börja med Systemet och Tredje principen, eu får helt säkert lust att fortsätta då :D tack för sina snälla ord :)

   Radera
  2. Okej det ska jag göra! Tack för tipset. :)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Fall Into Fantasy 2019

Always have something to look forward to

Fall into fantasy 2018