Fiktiva vänner

Valentine's day och Alla hjärtans dag är ju som bekant rätt så fokuserad på kärlek till en partner men här i Finland firar vi istället Vändagen. Jag har alltid gillat vändagen och att vi just kallar den för det här. Det gör ju att flera människor får känna sig inkluderade.

Så idag tänker jag hylla några minnesvärda vänner jag läst om under det senaste året.

Tjejgänget i Cirkeln läste jag om senast och det är så fint att läsa om alla de olika tjejerna och hur de påverkas av att mer eller mindre bli påtvingad att börja umgås och faktiskt komma överens med de andra. Ser fram emot att fortsätta läsa serien.

Björnstad har många fina vänskapsrelationer men jag vill betona vänskapen mellan Maya och Ana. De är så härliga tillsammans och har gått igenom så mycket som testat deras tillit och vänskap, speciellt i Vi mot er. Ändå är de såna som alltid kommer finnas där för varandra, en evig vänskap finns mellan dem.

Vi är en är en berättelse om ett sammanvuxet syskonpar, två systrar, som börjar på en ny skola. Där får de nya vänner som ger dem många nya upplevelser. Det var så fint att se att systrarna som gick igenom så mycket annat också fick ha några vardagliga stunder med vännerna. Sånt som mer eller mindre alla ungdomar upplever och som andra kanske ser som självklara. Det kräver kärleksfulla vänner för att se att behovet finns där och för att sen hjälpa med de tilla man kan.

The Hate U Give bygger mycket på vänskapen Starr känner för Khalil. Barndomsvänner är något riktigt extra och att mista en och dessutom se det hända måste vara nåt av det värsta som en människa kan vara med om.

Har ni några tips på böcker med fina fiktiva vänskapsrelationer ? 


Kommentarer

  1. Vad fint med Vändagen istället! Det tycker jag låter mycket bättre :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Always have something to look forward to

Att skriva i böcker - yay eller nej ?

Fall Into Fantasy 2019