Att skriva i böcker - yay eller nej ?

Jag har en hel del böcker som jag köpt på olika resor, fått av andra eller som påminner mig om något fint minne. När jag satt och tittade på mina hyllor idag kände jag att jag ville skriva in i böckerna vem jag fått dem av osv. för att i framtiden minnas det. Det här gäller nu då böcker som jag vet att jag kommer behålla just för att de påminner mig om resor, personer och händelser. 

Att skriva kommentarer under läsningen har jag fortfarande svårt med även om jag älskar att köpa t.ex. gamla poesiböcker som har fina anteckningar i kanten. Så charmigt.  


Vad säger ni, är det ett big nono att skriva i sina böcker eller smyckar ni gärna ut sidorna med minnen i någon form eller en annan ? En bok jag fått av min högstadieskola när jag tog studenten. Älskar att de skrivit i den själva. Boken gillade jag också väldigt väldigt mycket när jag väl läste den några år senare !


I julas fick jag Jojo Moyes One Plus One av min pojkväns syster. Att hon prickade den enda Moyes jag inte hade är jag fortfarande imponerad av.


Les Misérables köpte jag när jag studerade i Thailand. Eller, it's a funny story actually. Jag hade ett grupparbete med en kompis och jag lovade att jag skulle skriva hennes del av arbetet också om hon köper den här boken åt mig. Hon var inte det minsta svårövertalad. Eller var det så att det var hennes idé ? Hur som helst kom vi överens om lösningen väldigt snabbt.

Kommentarer

 1. Tycker att det låter som en underbar idé! Och det man skriver på "försidorna" är ju inte i historien så det kan aldrig störa när man läser. Jag kanske tar efter dig, åtminstone när det är väldigt speciella presenter och så. Det är ett perfekt sätt att minnas saker på.
  Anteckningar i marginalerna är en helt annan sak. Jag brukar inte göra det själv men tycker att folk får göra precis som de vill med sina böcker. Jag brukar i stället sätta in små post-it-lappar på sidor jag vill hitta tillbaka till och skriver upp citat i små block som ligger överallt (gärna med sidhänvisning). Och så känner jag ofta att jag har lämnat en liten, liten del av mig själv i alla böcker jag har läst, så när jag tittar på böckerna igen kopplar jag liksom upp mig direkt från hjärtat. :)
  Trevlig helg och kram på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kul om jag kan inspirera :D citat samlar jag också på ett och samma ställe :) trevlig helg !

   Radera
 2. Älskar om någon skrivit en hälsning i en bok jag får och gör det i alla jag ger. Har dock svårt att skriva i mina egna förutom lite hjärtan då och då :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med ! Det är absolut roligast om folk skriver själva i böcker de ger bort :D

   Radera
 3. Älskar människor som skriver i böcker men gör det alldeles för sällan själv. Kanske får börja med små hälsningar i böcker jag ger bort...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är en bra början ! Det är ju så fint att läsa små anteckningar :)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

In my book bag

Bellas Bokblogg sprider bokbloggskärlek

Always have something to look forward to