lördag 14 mars 2015

Snowglitter sprider bokbloggskärlek

Först ut att sprida bokbloggskärlek är ingen mindre än Sandra. Sandra är en finlandssvensk bokbloggare och bloggar på Snowglitter. För att komma till hennes blogg, klicka på bilden här under. Här är Sandras bokbloggshistoria. 

1. Hur kom ditt bloggnamn till ?

Mitt bloggnamn kom till av en ren slump. Jag ville heta något vackert och unikt som inte lät som alla andras, det fanns redan så mycket variationer av "böcker, bokhylla, bokblogg" osv.

2. Hur länge har du bloggat och varför började du bokblogga ?

Jag startade bloggen i oktober förra året, så man kan väl säga att jag är ny. I början bloggade jag om lite allt möjligt, men det slutade ju med att det blev böcker, böcker, böcker, eftersom det är en så stor del av mitt liv. Jag hade inte ens tänkt på att man kunde bokblogga, men när jag märkte att många gjorde det så tänkte jag att jag kunde lika gärna haka på. Och roligt är det!

3. Hurudant inlägg tycker du är roligast att skriva ?

Inlägg om nya böcker som jag fått/köpt är nog det roligaste. Sedan tycker jag om att fylla i listor och göra tags. Recensioner kan också vara något av det roligaste, speciellt om det är en väldigt bra bok, då måste man ju bara sprida informationen.

4. Hurudana inlägg tycker du är mest intressanta att läsa på andras bloggar ?

Book hauls! Och recension om det är någon bok jag länge gått och funderat på.

5. Beskriv din lässmak med 3 ord eller en bild.

Mysig, spännande och fartfylld.

6. Idealboken - Hur ser den perfekta boken ut enligt dig ? 

Idealboken ska vara något riktigt mysigt, så man får rätta känslan, med inslag av spänning och starka karaktärer. Hur lång en idealbok skulle vara beror ju lite på, men jag tycker ca. 300 sidor är lagom. Slutet ska gärna vara en total överraskning, men inte på ett dåligt sätt som att någon favoritkaraktär dör. Men någon twist.

7. Vilka intressen har du förutom läsandet och bloggandet ?


Får jag vara ärlig? Inga. Haha! Låter kanske trist men när man har två så roliga intressen så sätter man inte så mycket fritid på annat. 

8. Beskriv i text eller bild din favoritläsplats.

Min fina läshörna är nog den bästa platsen!
9. Vad läser du just nu?

För tillfället läser jag Den röda pyramiden av Rick Riordan som Modernista överraskade mig med. Fast när detta inlägg publiceras är jag nog klar med den...

10. Hylla en författare!

Måste hylla två, eftersom de är så olika att de inte går att jämföra. Gillian Flynn. Hur kan man skriva så fängslande, obehagligt och klurigt? Hennes böcker är inte som några andra jag läst. Karaktärerna är inte de där klassiska detektiverna som löser alla brott, utan det är riktiga anti-hjältar. Man vet aldrig vad man ger sig in på när man börjar läsa hennes böcker.
Milly Johnson. En författare som kanske inte många känner till, men jag har läst några av hennes böcker och de har varit jättebra. De är riktiga feel-goods i engelsk anda, med intressanta karaktärer. Det finns ofta både humor och tyngre ämnen blandat. Många snöar in sig på att bara läsa Lucy Dillon och Marian Keyes, men det finns massor med andra bra författare inom samma genre.

11. Hur många böcker läser du i året ?

Jag hade en period som pågick under flera år då jag läste kanske....5 böcker i året. När jag var liten (6-13? år) läste jag allt jag kom åt, så fort jag kunde läsa. När jag blev tonåring glömdes läsandet bort när jag hade fullt upp med att vara besvärlig.. haha. Kring 18-20 års åldern tog läsandet fart igen, och ökade för varje år. Men någon exakt siffra vågar jag inte säga. Efter 2015 tror jag mig vara mer säker då jag nuförtiden dokumenterar läsningen så noga.

12. Använder du läsdagbok utanför bloggen?

Ja det gör jag. Jag använder mig av en bok som heter "Läsdagbok för bokälskare". Klart man måste dokumentera i pappersform också! Finns på:http://www.adlibris.com/fi/sv/bok/lasdagbok-for-bokalskare-9789173551281

13. Hur många rec.ex. får du i månaden ?

Det där med rec-ex är ju ganska nytt för mig eftersom jag är en ny blogg. Jag har bara begärt av ett förlag. Det har hittills räckt riktigt bra till, då man inte heller ska begära för mycket. Har fått 6 stycken sammanlagt detta år, så kan nog inte riktigt säga "per månad" ännu i detta skede. Har massor hemma som ska läsas också, det fenomenet känner väl de flesta boknördar till... Hyllvärmarna. 

14. Har du fått någon trevlig vänskap bland bokbloggarna ? 

Inte riktigt. Så hör av er! Haha. Har så få i min omgivning som älskar böcker, så vissa bokbloggar som jag läser känns ju förstås lite som mina bekanta.

15. Nämn en stund i ditt bokbloggande som du minns speciellt bra

Det var nog när man började få lite kommentarer. Då blev jag alldeles fruktansvärt glad! Och när jag fick mitt första rec-ex, det kändes magiskt.

16. Hur mycket tid lägger du på din bokblogg ? (per dag/ vecka eller per inlägg)

Jag lägger kanske 1h per dag på min blogg. Ibland mera, ibland mindre. Om jag plötsligt bestämmer mig för att ändra designen tar det ibland en hel kväll.

17. Nämn en negativ sak med bokbloggandet

Svårt att säga något negativt, men en grej förstås är att man kanske undviker någon bok för att en bokbloggare totaldissat den. Åtminstone jag litar "för mycket" på andra bokbloggares omdöme. På det sättet kan man missa någon bok man själv skulle älskat.

18. Vad är det roligaste med att bokblogga ?

Att det blir som en del av mitt liv! Ett ställe där jag kan skriva om mitt största intresse, ett sätt att nå ut till andra likasinnade.

19. Sprid kärleken vidare! Nämn tre bokbloggar du gillar.

Då måste jag säga mina 3 favoriter som jag följer regelbundet; Vargnatts bokhylla, Nellons bokblogg och Bokföring enligt Monika.


//Sandra

3 kommentarer:

  1. Kul att jag fick vara med! :))

    SvaraRadera
  2. Jättekul att läsa! Och det värmde otroligt mycket att nämnas som en favorit <3

    SvaraRadera