Best of 2022

Efter förra årets tråkiga bokår är jag överlycklig över att kunna säga att bokåret 2022 har varit amazing. "2022 vill jag ha livets läsupplevelse!" skrev jag i motsvarande recap-inlägg ifjol och får nog absolut ge året godkänt. Har fått uppleva stora känslor, spännande historier och återupptäcka läsglädjen när den är som bäst! Fortsätt på samma linje 2023, please and thank you. (Att jag dessutom slog personligt rekord med 42 lästa böcker är också en väldigt trevlig bonus)

Här kommer i alla fall en liten lista jag brukar köra med varje år för att sammanfatta året som gått.Årets mest minnesvärda bok: Pet - väckte så många känslor och tankar. En mycket unik bok!

Årets bästa: Starfish - en av livets bästa. 

Årets sämsta: Bonjour tristesse - tråkig historia, irriterande karaktärer och smått obehagliga relationer. Riktigt dålig.

Årets mest känslosamma: Förstås Starfish men också Monday's Not Coming. Otrolig bok! 

Årets finaste omslag: Starfish av Lisa Fipps

Årets överraskning: Flickan i stenparken - jag har aldrig tidigare gillat deckare men den här tog mig med storm och gav mig mersmak. Kunde inte sluta läsa! 

Årets besvikelse: The Song of Achilles - trodde den här var en själklar femma för mig men nej den berörde mig inte alls faktiskt. 


2022 läste jag:

13 ljudböcker

2 e-böcker

7 seriealbum

20 engelska böcker

22 svenska böcker (varav 4 finlandssvenska) 


Som sammanfattning får jag konstatera att jag under 2022 har läst fler svenska böcker än tidigare vilket är kul. Har också återupptäckt middle grade genren efter flera års paus! För att inte tala om deckare/spänning/thriller-träsket som jag har fastnat i både när det gäller böcker och tvserier. Så fint att boksmaken kan ändra så under åren. För allt det jag tidigare har älskat (YA, jag tittar på dig) funkar inte alls för mig just nu så är verkligen så lycklig över att ha hittat läsglädjen i oväntande, nya/nygamla genrer! Läsning kan vara så himla underbart när det är roligt! 

Har orimligt höga förväntningar på bokåret 2023. 

Kommentarer

 1. Monday's Not Coming alltså. Önskar jag kunde ha den upplevelsen för första gången igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den var verkligen helt otrolig! Får rysningar av att tänka tillbaka på den.

   Radera
 2. Bra läsår du har haft! Bonjour Tristesse var ju verkligen tristess. Kompisläser gärna igen!
  Nyårskramar från mig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det var inte en lyckad läsupplevelse haha. Vi behöver absolut få revansch när det gäller kompisläsning 😊 gott nytt år sandra!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Always have something to look forward to

Bokbloggsjerka - fyra boksläpp jag ser fram emot

Bellas Bokblogg sprider bokbloggskärlek