UFO projektet

För många år sen upptäckte jag uttrycket UFO (unfinished objects) hos min vän Veronica.  Under ett bokår samlar jag alltid på mig en hög med UFOn då jag ofta är allt för snabb att påbörja nya böcker. Det här räknar jag alltså inte till samma som att slalomläsa eftersom UFOna är såna böcker jag inte aktivt läser i för tillfället utan som av olika orsaker har lämnat halvfärdiga (men som jag ändå inte vill DNFa). 

Efter ett tag börjar den här högen med outlästa böcker kännas som ett stressmoment så därför tänkte jag nu köra ett litet projekt för att sen i höst kunna få nån ro att fokusera på allt annat jag vill läsa. 

Planen ser ut som följer. Jag har fyra böcker som blivit påbörjade under det senaste året som jag vill avsluta under september och oktober. Aurora Rising har jag bara 100 sidor kvar i, Dominicana är jag halvvägs in i och Jag fann dig och Camp har jag läst ca 50 sidor vardera i. Känner att det väl ändå är helt överkomligt (med tanke på att jag också vill läsa en buddy read i september och ett rec.ex). 


Har ni några UFOn i era hyllor? 
Kommentarer

 1. Jag har Det enda planet på himlen som jag läst en ganska bra bit i, men den är så tung och sorglig så den har fått vara på paus ett tag. Jag vill och ska läsa färdigt den när jag känner mig redo för ämnet igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen precis. Såna böcker kräver ju mycket från en som läsare också så det behöver nog vara rätt timing för läsningen.

   Radera
 2. Jag hatar att ha böcker på hälft och konstaterar dem avbrutna om jag efter en liten tid inte har lust att plocka upp den :D för mig är det en stark indikator på att jag borde läsa något annat. På något vis tycker jag att det är viktigt att prioritera läsning som jag känner mig sugen på, annars står dedär halvlästa böckerna och glor ilsket på mig ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår dig helt! Jag har inte svårt att avbryta en bok och kpnstatera att den inte var min grej men just de här böckerna är ändå såna jag vill läsa, det har bara dykt upp nåt mer intressant mitt i :D gillar inte att göra så här, det bara händer haha. Håller helt med om att man ska läsa sånt man är sugen på ! :)

   Radera
 3. Aldrig hört uttrycket "Unfinished Objects", men passar ju bra till alla "intresseprojekt" man haft under åren och aldrig slutfört. Jag kan dock inte påstå att jag har speciellt många outlästa böcker, endast böcker som inte blivit påbörjade ännu. Jag tror inte jag skulle kunna påbörja en annan bok innan jag läst ut den jag håller på med. Men intressant fenomen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har nog inte sett det i boksammanhang nångång så inte konstigt om du inte har hört det heller. Tror det är rätt så vabligt när det gäller handarbete. Jag lånade det därifrån iallafall. Nej, det är inte en rolig vana att ha att påbörja massor av böcker som sen bara samlas på hög. Hoppas att jag ska komma ur det nu.

   Radera
 4. Åh, vad roligt att du är tillbaka!! :D Tittar in här ibland och nu plötsligt fanns det något nytt. :) Hoppas att det håller i sig! Jag kommer att läsa!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jättekul att se att du fortfatande hittar hit Gabriella! Blir såå pepp att skriva mer när jag vet att folk läser. Hoppas allt är bra med dig :)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

In my book bag

Bellas Bokblogg sprider bokbloggskärlek

Always have something to look forward to