Tankeregn - Stereo Love

 

I Eveliina Mulengas debutbok Stereo Love får vi följa Emma och Ralfs kärlekshistoria under deras tonårstid. De kämpar båda två med viljan att visa hur de känner men att vara för blyg för att våga säga vad de egentligen menar. Det är deras resa mot den där första förälskelsen som man aldrig riktigt släpper. 


  • Första saken jag märkte när jag började läsa den här boken var att igenkänningsfaktorn var hög för min del. Jag minns tillbaka till högstadietiden och hur svårt man gjorde det för sig själv när det kom till förälskelser. Små hintar som man ville den andra skulle förstå utan att behöva säga det rakt ut. 
  • Gillade också alla popkulturreferenser, många låtar som nämns som jag kollade upp under läsningen. Och att karaktärerna har namn efter Astrid Lindgrens karaktärer. 
  • I slutändan blev boken dock lite upprepande för min smak, det sker många liknande händelser och jag känner frustrationen som karaktärerna själva också upplever. Sen så klickar jag inte med karaktärerna riktigt heller. Ralf är till och med väldigt otrevlig ett par gånger. Han menar ju väl men det blir bara väldigt fel.  
  • Jag skulle rekommendera boken åt en yngre målgrupp, 9-12/12-15 år eller åt någon som kanske lär sig svenska. Språket är väldigt lättillgängligt och man får känslan av att läsa Emmas och Ralfs dagboksanteckningar. Stereo Love är snabbläst och skulle säkert passa bra som diskussionsbok i låg-/högstadiet. 

Tack till författaren för recensionsexemplar! 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Always have something to look forward to

Fly undan verkligheten med mig i höst

Fall Into Fantasy Readathon 2016