Equilibriums nysläppta omslag

Igår presenterade Anna Jakobsson Lund det slutgiltiga omslaget till hennes kommande bok Equilibrium. Jag fick vara med och launcha, vilket jag gjorde på instagram igår men detta blogginlägg hann jag inte med före idag. Ville iallafall skriva lite längre tankar om omslaget så here we go.

För nån månad sen fick jag se och ge feedback på ett tidigare omslag till samma bok. Det var snyggt men lite vilseledande. Genren kom inte fram så som den kunde ha gjort, jag fick intrycket att boken handlade om kemiska experiment men mera i fackbok-anda. Nu när jag ser det här färdiga omslaget känns det helt rätt ! Färgerna är amazing, älskar guldetaljerna. Omslaget utstrålar fantasy och magi och jag längtar så tills jag får hålla i boken på riktigt. Equilibrium släpps i oktober i år.


Midnattsklockan slår medan jag springer genom Kintoros sluttande gränder. Jag skulle ha varit på scenen nu, tagit emot de andra kemisternas applåder. Ingen hade vågat neka mig ett forskningsprojekt efter det här.
Jag borde ha stannat i bankettsalen, kontrollerat den skärande smärtan. Bröt den sig ut ur mig? Hur kunde den göra det?
Klackarna slinter mot gatstenarna och jag drar av skorna. Fötterna domnar bort, men jag stannar inte. Jag måste härifrån, måste byta om innan någon ser mig. Klänningen är kladdig av blod.

Equilibrium är berättelsen om Ari, som tvingas fly till rövarstaden Porto du Luando och söka skydd bland smugglare, nickelskojare och illusionister. Det är en roman om identitet och kön, vänskap och magi av författaren till den rosade trilogin om Systemet.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Always have something to look forward to

Slutet på The Hate U Give och read-alongen

Fly undan verkligheten med mig i höst