Look away, look away

Jag såg hela A Series of Unfortunately Events förra veckan och jag vet inte var jag står riktigt. Jag menar, jag gillar den mycket och vet inte hur jag ska klara mig att vänta en mindre evighet på andra säsongen. Men samtidigt var serien lite för mycket ibland. De upprepade skämten, irriterande karaktärerna och den förbannade oturen som följer barnen. Det kliar i fingrarna på mig när de vuxna (mr. freaking Poe!) inte tror på barnen och Olaf släpps in i deras liv gång på gång. Men jag förstår ju att det är det serien och böckerna går ut på och eftersom serien annars är så snyggt gjord (och NPH är klockren) lutar jag ändå åt hyllar-hållet. Jag blir ju ändå varnad i varje avsnitt för att serien inte är en lycklig sådan. Nån som har sett serien/ läst böckerna ? 

Det jag egentligen ville kika på är de två underbara biblioteken som hittills synts i serien. Domare Strauss traditionella bibliotek och aunt Josephines med stora fönstret. Det första har alla möjliga sorters böcker, allt från lagar till kokböcker. I det senare är hyllorna fyllda med grammatikböcker.

Aunt Josephines är så himla snyggt med utsikten över havet (sjön) men innehållet i domare Strauss bibliotek lockar nog väldigt mycket mer. Både för att jag tycker det är superintressant med olika lagar och för att grammatik nog skulle vara nåt av det sista jag skulle läsa på min fritid.

Vilket bibliotek föredrar ni? 

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Always have something to look forward to

Bokbloggsjerka - fyra boksläpp jag ser fram emot

Bellas Bokblogg sprider bokbloggskärlek