Tankeregn - Ordbrodösen


Allt du behöver veta
Alba gör alla besviken. Sig själv, sin familj. Besvikelsen går över till förvirring. Förvirringen växer medan frågorna blir fler och fler. Varför har inte Alba kraften som kvinnorna i hennes släkt haft i många generationer? Hur lär man känna sig själv på nytt ? Vem kan verkligen hjälpa ? 

Flum
Jag var till en början ganska rädd för den här boken. Har jag för höga förväntningar? Har jag väntat på den för länge för att sedan bara känna mjeh ? Svar: Nej. Jag gillade boken från första stund och kärleken bara växte med varje kapitel. Klara är exakt en sån karaktär som jag faller för och det fanns ett ögonblick när jag trodde att Alba också skulle det. Vet inte om det var meningen att tolka det så eller om jag bara såg vad jag ville se. Men även om alla mina önskningar inte gick i uppfyllelse är allt helt självklart när jag väl har läst ut boken. Stora pluspoäng för att historien inte innehåller nån klyschig plot twist med att karaktärerna grälar och aldrig mer vill se varandra för att sen bli sams igen. Vissa små detaljer är förutsägbara men inget är klyschigt, love it ! Och jag gillar att det är en stand alone (för det är det väl?), det känns fräscht. 

Ord att minnas

"Alla kan ju va en biroll i andras historier," säger hon, "men de har fortfarande huvudrollen i sin egen."

*    *    *    *    *

"... när någonting får tiden att stanna så vet du att du har hittat din passion."

Bonus: 
Medan jag försöker hälla upp nudelsoppa så prydligt jag kan, snappar Klara åt sig ett gyllengult bröd från ett av faten. 
"Jag vet, gästerna först, men det blir så dålig stämning om jag dör."


Tankar boken väckte hos mig

Jag hade väldigt många tankar innan jag läste boken.. Är det inte lite väl ineffektivt att vara tvungen att skriva ner befallningar och sen hoppas på att den man vill styra verkligen läser hela ens uppsats? Igen, svar: nej. Det visade sig vara riktigt smart. Alla mina frågor blev besvarade och jag är helt såld på idén. Jag insåg också att om jag läser en bok, tidning eller blogginlägg och ser att texten slutar med ett enda ord måste jag hålla handen före ordet så jag inte läser det i förväg så jag skulle nog vara ett lätt byte för ordbrodöserna. 
Recensionsexemplar av Anna Arvidsson, utgiven av Rabén och Sjögren. Tack för årets mest efterlängtade bok!

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

In my book bag

Bellas Bokblogg sprider bokbloggskärlek

Always have something to look forward to