lördag 8 augusti 2015

Extremely Loud and Incredibly Close1. Allt du behöver veta -  i 9-åriga Oskars huvud finns nycklar, lås, uppfinningar, 9/11, familj, vänskap, brev, Stephen Hawking, ord på ord på ord. Och behovet på att få svar. På allt.

2. Flum - Vad gör man när man hittar boken man har sökt så länge man kunnat läsa. Jag hittade min bok i den här. Den som jag kommer jämföra varje bok i fortsättningen med. Så underbar och fin och sorglig. Extremely Loud väcker så många olika tankar och känslor på samma gång att jag inte kan tänka på något annat. Jag känner igen mig själv i flera karaktärer och citaten öser ner. Oskar blir min bästa vän och att få en inblick i hans huvud är den bästa läsupplevelsen jag kan få. Tack Jonathan Safran Foer.

3. Ord att minnas 


I loved having a dad who was smarter than the New York Times, and i loved how my cheek could feel the hairs on his chest through his T-shirt, and how he always smelled like shaving, even at the end of the day. Being with him made my brain quiet. I didn't have to invent a thing. 

~

You cannot protect yourself from sadness wthout protecting yourself from happiness. 


I hope you never love anything as much as I love you. 
I hope you never thing about anything as much as I think of you. 

4. Tankar boken väckte hos mig - Fastän det aldrig är sagt att Oskar är autistisk, känns det ändå mycket som autism i vissa saker han gör eller säger. Jag har haft ett par autistiska personer runt mig i mitt liv och Oskar påminner mig så mycket om dem. Har alltid velat arbeta med barn och ungdomar och nu är intresset så mycket större. Att jag dessutom hittat en perfekt utbildning i min lilla hemstad gör saken bara bättre. Det känns menat. Jag blev absolut intresserad av att läsa mer böcker ur barns synvinkel och speciellt barn med autism. Vill dock påpeka en gång till att Oskar nödvändigtvis inte är autistisk. Men han har så härliga tankar och säger det han tänker på. Underbara barn.

5/5 +++2 kommentarer:

  1. Gillar verkligen hur du byggt upp dina recensioner! Har velat läsa den här länge, eftersom jag hört så mycket gott om den, men såg filmen och gillade not so much så då svalnade intresset lite igen ... tills du väckte det! Ska definitivt försöka läsa den något tag nu :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh tack, vad glad jag blir :D jag förstår om du inte gillade filmen, jag tyckte nog bara om den för att det var intressant att de hur de filmatiserat boken. Boken är absolut så mycket bättre :)

      Radera