onsdag 7 september 2016

Böcker jag vill läsa för första gången igen

Omläsningar är inte alls min grej men det finns några böcker jag absolut skulle vilja läsa igen. Och det bästa skulle vara om jag fick läsa dem för första gången igen. Utan att veta hur de slutar. Utan att veta vem som dör eller vilken good guy som egentligen hela tiden var en bad guy. Utan att veta att mitt liv kommer vara fullkomligt tomt efter att jag har läst sista sidan. 


Half Bad serien har jag nog nämnt en eller femton gånger tidigare. Älskar serien, karaktärerna, Greens skrivsätt, handlingen, världen, konversationerna, magin. Allt! Jag är säker på att jag kommer läsa den igen, men visst skulle jag älska att kunna läsa serien och vara lyckligt ovetande om allt som ska hända.


Vad vore en sån här lista utan Extremely Loud and Incredibly Close. Min absoluta favoritbok in the history of forever. Kan också här lova att jag kommer läsa den igen i framtiden och jag hoppas att den ger mig en lika underbar läsupplevelse andra gången som första gången jag läste den.


Dan Browns Änglar och demoner läste jag för 3½ år sen och älskade! Gillar den så mycket mer än Da Vinci koden och resten av böckerna jag läst. Ärligt talat tror jag inte att jag kommer läsa den här igen ändå fast den är en av mina fem favoritböcker. Jag skulle nog helt enkelt vilja läsa den för första gången igen och inte som omläsning.


Sparks böcker brukar ofta bli ganska lika varandra och många gånger vet jag knappt vilken händelse som hör till vilken bok. Men Safe Haven var så annorlunda från allt annat jag läst av honom så den lämnade verkligen i minnet. Den är så himla spännande och har en riktigt bra plot twist !  Men boken skulle nog inte vara den samma andra gången när man redan vet hur det hela hänger ihop.


Hungerspels-trilogin läste jag efter att jag sett första filmen. Älskade alla tre böckerna, men favoriten blev sista boken. Vilket jag märkt är lite konstigt för andra gillar den inte alls lika mycket som de tidigare två. Hur som helst vet jag att jag inte kommer läsa böckerna igen då jag nu kan se filmerna som är minst lika bra! Men visst skulle jag vilja uppleva allt helt och hållet på nytt.


En annan bok som jag tjatat om förr är The Bunker Diary. Jag vill att alla ska läsa den men samtidigt tror jag att jag skulle få väldigt många ovänner då. Den är den mest minnesvärda boken jag läst någonsin och den lämnade mig helt tom och bedjande efter mer. Den ska jag läsa om snart ! Den är riktigt snabbläst och tydligen är mitt liv allt för lyckligt just nu.

Vilka böcker gav dig en sån fin läsupplevelse så du önskar att du fått läsa dem för första gången igen ? 

9 kommentarer:

 1. Ja, jag fortsätter att tjata om Vindens skugga. :) Jag funderar på att läsa den på engelska också, för då blir det ju på sätt och vis en nyläsning när det är ett annat språk. Men tänk om den inte är lika bra!?! Tänk om det är den svenska översättaren som har magic fingers? (som hon har oavsett!!)
  Vore rätt häftigt om man faktiskt kunde läsa en bok igen för första gången, utan att använda tidsmaskin. :)
  Idag läste jag ut The Rest of Us Just Live Here av Patrick Ness och jag tyckte väldigt mycket om den. Underbar bok!! Tänkvärd, varm och rolig. Älskade inledningen på varje kapitel!
  Ha det bäst! Kram på dig! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh jag väntar så att Vindens skugga ska kännas rätt för mig, vill läsa den så himla mycket ! Så hlad jag blir att du gillade The rest of us.. och att jag fick veta vad du tyckte! Jag älskade också inledningarna. Jag tycker du ska skaffa goodreads så jag får följa med vad du läser :D Kram på dig också, ha en fin kväll !

   Radera
  2. Jag ska absolut kolla upp det där med Goodreads. :) Gulligt av dig att föreslå det. Kram igen!

   Radera
 2. Jag brukade aldrig läsa om böcker innan (förutom HP) men börjar göra det mycket detta året och det är faktiskt väldigt fantastiskt. Även om man vet vad som kommer hända i det stora loppet så upptäcker jag fler detaljer, och typ att man får ledtrådar redan i början vad som kommer hända men man typ fattar inte det osv. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen det är sant! Det har jag märkt när jag ser filmer eller serier också och eftersom böcker har så mycket mer detaljer är det ju inte konstigt om en eller två slinker förbi vid första läsningen :) åh nu blir kag sugen att läsa om nåt!

   Radera
 3. Jag skulle vilja läsa Harry Potter-serien för första gången igen. Jag håller visserligen på med en (sällsynt) omläsning nu, vilket känns magiskt, men inte alls lika magiskt som första gången.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och jag som önskar att jag hade läst Harry Potter som ung. Men visst är de underbara böcker att läsa nu också :)

   Radera
 4. Jag håller med om Änglar och demoner :) Har lyssnat om den flera gånger, men det vore så kul att få läsa den igen för första gången. Sen den jag skrivit om på bloggen idag, En nästan sann historia är jag avundsjuk på alla som får läsa den för första gången. Harry Potter likaså! Och Nattfilm! Och nu ska jag sluta innan den här listan blir alldeles för lång :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh jag borde kanske söka upp Änglar och demoner som ljudbok. Nattfilm har jag i hyllan och är så sugen på att läsa. Tror den kan bli perfekt i höstmörkret !

   Radera